office@saratravel.ro    Acceptam tichete de vacanta

Unde zburam cu Balonul cu aer cald in Romania

Fascinatia zborului, dorinta de a zbura a fost dintotdeauna un vis al omului. Astfel se face ca in Europa au avut loc primele zboruri cu balonul in anul 1783.
Se spuna ca inventatorii acestui zbor sunt chinezii insa nu au reusit sa demonstreze aceasta inventiei.

Nu mica ne va fi mirarea cand aflam ca si in Romania exista cateva cluburi pentru pasionati, si desigur ca se organizeaza evenimente speciale anuale, adevarate spectacole pe bolta cereasca, un alt fel de curcubeu care bucura ochiul si starneste dorinta de adrenalina.

Parada Baloanelor este cel mai vechi Festival, anul acesta la a XV-a editie. Ne mandrim ca este Festival International, durata este de 3 zile si are loc in Campu Cetatii jud. Mures, pe la finele lunii septembrie. De dimineata si pana la apusul soarelui, cerul se coloreaza pentru 3 zile intr-un mod spectaculos.Chiar si dupa apusul soarelui, dupa o sedinta tehnica a organizatorilor, se da liber la zbor in amurg, astfel avem parte de imagini de poveste intre pamant si cer.

Magia Baloanelor este un alt Festival, anul acesta ar fi cea de-a IV-a editie, se desfasoara la Razboieni jud. Iasi, are loc in luna mai si este renumit pentru zborurile dintre cer si pamant. Durata Festivalului este tot de 3 zile. aducand zambetul pe buze a sute de oameni norocosi sa ia parte la un zbor cu balonul. Pretul unui zbor este de 450 de lei de persoana, suma care, cu siguranta, nu este mica, insa pentru placerea pe care o ofera, noi credem ca este pe masura. Rezervarile pentru imbarcari se fac dupa data de 2 aprilie si constau in completarea unui formular, urmand ca locul rezervat sa fie confirmat.

Maramures Balloon Fiesta este la a 7-a editie, se organizeaza la inceputul lunii octombrie in Baia Mare. Aici au participat piloti din foarte multe tari, chiar si din Japonia.

Daca sunteti nerabdatori si doriti sa simtiti magia zborului cu Balonul, in afara perioadelor de festival, va sugeram un drum la Timisoara. Balloony organizeaza zboruri de doua ori pe zi si anume; la rasarit si la apus de soare, in asa fel incat doritorii de astfel de experiente incarcate de frumos si de adrenalina sa aiba parte de o experienta fantastica.

O astfel de distractie care dureaza 60 minute, costa aproximativ 100 euro, altitudinea care se atinge este de peste 300 de metri.

Sara Travel organizeaza excursii in perioada Festivalurilor si va invita sa participati.