Termeni si Conditii de utilizare site www.excursiireusite.ro

Siteul www.excursiireusite.ro este proprietatea Agentiei de Turism Sara Travel.
Accesand sau utilizand website-ul www.excursiireusite.ro se considera ca acceptati automat termenii si conditiile prezentate in aceasta pagina de mai jos.
Termenii si conditiile se aplica tuturor utilizatorilor site-ului.

Drepturile utilizatorului:
Utilizatorul www.excursiireusite.ro are dreptul sa vizualizeze site-ul, sa tipareasca parti ale continutului site-ului pe suport de hartie si sa salveze pagini in format electronic doar in scopuri personale, de informare, non-comerciale.

Obligatiile utilizatorului
Sunteti de acord sa respectati urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):
– responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau in numele Dvs.;
– aveti varsta peste 18 ani si capacitatea legala de a initia actiuni juridice;
– garantarea veridicitatii datelor furnizate despre dumneavoastra si membrii ai familiei;
– nu aveti dreptul de a folosi site-ul in scopuri speculative, a generarii de rezervari false sau frauduloase;
– interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice sau rasiste sau a altor materiale care contravin legii;
– Utilizatorul are obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afisa, licentia sau reproduce continutul site-ului cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a unei singure copii a informatiei continuta in site;
– utilizatorul www.excursiireusite.ro nu are dreptul sa foloseasca (in forma existenta sau modificata) in scop comercial continutul site-ului;
– utilizatorul www.excursiireusite.ro nu are dreptul sa Copieze continut al site-ului decat in scopul si conform termenilor de utilizare;
– utilizatorul www.excursiireusite.ro nu are dreptul de a crea baze de date sau manuale prin descarcarea pagina cu pagina a continutului site-ului;

Clauze de neraspundere:
Datele si informatiile accesibile publicului pe acest site nu constituie recomandari, garantii, consultanta sau angajament din partea Excursii Reusite Sara Travel SRL
Excursii Reusite Sara Travel SRL nu va putea fi tinuta raspunzatoare fata de nici o persoana/entitate pentru nici un fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea site-ului www.excursiireusite.ro sau ca urmare a oricarei erori sau omisiuni.
Excursii Reusite Sara Travel SRL actioneaza si ca agent pentru terti furnizori cum sunt: liniile aeriene, hoteluri, companii de inchiriat masini precum si alti furnizori de servicii turistice – denumiti in continuare Furnizori.
Excursii Reusite Sara Travel SRL nu-si asuma nici o responsabilitate pentru produsele si serviciile turistice oferite de Furnizori si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest site.

Modificari in Termeni si Conditiile de Utilizare:
Excursii Reusite Sara Travel SRL poate aduce modificari termenilor si conditiilor de utilizare, fara a anunta acest lucru anterior in continutul site-ului.
Va rugam sa recititi termenii si conditiile de utilizare de fiecare data cand accesati sau utilizati acest site.
Utilizarea site-ului de catre dumneavoastra, ulterior modificarii acestor termeni, constituie acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor modificate.
Aceste reguli sunt in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
Incalcarea prevederilor acestui document constituie o violare a drepturilor Excursii Reusite Sara Travel SRL si poate atrage raspunderea civila, contraventionala sau, dupa caz, penala a persoanei in culpa.
Conflictele aparute in legatura cu termenii de utilizare ale site-ului vor fi supuse spre solutionare instantelor judecatoresti.
Acest site poate contine linkuri catre diverse site-uri: Atunci cand accesati aceste site-uri, va aflati implicit in afara site-ului www.excursiireusite.ro si aveti obligatia de a respecta termenii si conditiile de utilizare ale noilor site-uri accesate.

Protectia Datelor cu Caracter Personal
( afisare pe pagina web sau in cazul colectarii datelor prin formularul de rezervari on-line)

Calatorind cu Sara Travel si fiind clientul agentiei, noi va informam ca avem responsabilitatile noastre fata de dumneavoastra si acestea se regasesc in felul in care avem grija de datele dumneavoastra personale, conform cu Regulamentul (UE) 2016/679.

Ce trebuie sa stiti despre datele personale si modul in care noi le prelucram?
Datele cu caracter personal sunt prelucrate si stocate in baza consimtamantului liber exprimat, in vederea indeplinirii obligatiilor contractuale (interesul nostru legitim) si in baza prevederilor legale.
Pentru a avea o excursie reusita si pentru a ne indeplini toate obligatiile care tin de Agentia Sara Travel, atunci cand este necesar, comunicam aceste date si catre partenerii nostri (transportatori, hotelieri sau alti furnizori de servicii).

GDPR are ca scop protejarea tuturor cetatenilor europeni atunci cand vine vorba de confidentialitatea si incalcarea datelor.
GDPR se aplica pentru procesarea datelor personale de catre cei care controleaza si proceseaza date in Uniunea Europeana, indiferent daca procesarea acestora are loc in UE sau nu.

Reglementarile se vor mai aplica si pentru procesarea datelor personale, ale datelor subiectilor din Uniunea Europeana de catre un controlor sau un procesator care nu este stabilit in UE, daca activitatile sunt legate de: oferirea de bunuri sau servicii cetatenilor europeni, iar monitorizarea comportamentului se desfasoara in UE.
Actiunile non-europene care vor procesa date ale cetatenilor europeni vor fi, de asemenea, nevoiti sa contacteze un reprezentant din Uniunea Europeana.

Cu ce scop prelucram aceste date?
Excursii Reusite Sara Travel SRL prelucreaza datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
– pentru a ne asigura ca ai o excursie reusita si a ne indeplini obligatiile si drepturile care decurg din contractul de calatorie incheiat intre agentia Sara Travel si Turist sau reprezentantul acestuia;
– pentru a va transmite eventuale promotii sau instiintari despre excursii si vacante.
– pentru determinarea si evaluarea intereselor dumneavoastra prin mijloace automate sau nu, pentru a ne asigura ca va oferim serviciile ideale;
– pentru realizarea de analize statistice folosind date anonimizate.
Datele cu caracter personal sunt folosite doar cu acordul dumneavoastra, pentru comunicari de marketing direct, promovarea excursiilor noastre, noutati si concursuri;
In afara de scopurile noastre care reies din obligatiile contractuale – interesele legitime si prevederile legale, prelucrarea datelor tale cu caracter personale se va face doar cu acordul dumneavoastra.

Contact si suport privind datele dumneavoastra:
Va puteti exercita drepturile prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor folosind formularele de mai jos din aceasta pagina sau printr-o cerere scrisa, datata, semnata si transmisa catre office@saratravel.ro
E-mail: protectiedate@saratravel.ro; Posta: Sos Giurgiului Nr A Bl City Office – Parter, sect 4 Bucuresti

Incepand cu 25 mai 2018, pentru orice intrebari sau nemultumiri va puteti adresa responsabilului nostru pentru prelucrarea datelor prin email la protectiedate@saratravel.ro.

Ne angajam sa aplicam toate masurile tehnice si organizatorice pentru asigurarea securitatii datelor personale, protejarii lor impotriva distrugerii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat asupra lor.

Pentru detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Sara Travel, puteti accesa site-ul www.excursiireusite.ro sectiunea Politica de confidentialitate.

ANSPDC
Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice S.C. Excursii Reusite Sara Travel S.R.L., cu sediul in BUCURESTI, Sector. 6, str. Porumbacu, nr. 9, reprezentata prin Mariana Marcucci, in calitate de Director, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai, pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra sau o alta/ alte persoane.
Scopul colectarii datelor este: promovarea si vanzarea de servicii si produse turistice adresate direct clientilor, personae fizice si promovarea ofertelor prin mijloace de marketing directe.
Va revine obligatia de a furniza datele personale, fiind necesare procesarii soliciarii dumneavoastra.
Refuzul dvs. duce la imposibilitatea concretizarii solicitarilor/ rezervarilor pentru si in favoarea dumneavoastra.
Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: furnizorilor de servicii turistice ai S.C. Excursii Reusite Sara Travel S.R.L.
Doriti sa primiti informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de S.C. Excursii Reusite Sara Travel S.R.L.?-DA -NU
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei.
Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelorpersonale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor*.
Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la punctul de lucru al S.C. Excursii Reusite Sara Travel S.R.L din Sos Giurgiului Nr 33A, Bl City Office – Parter.
De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.
Datele dumneavoastra vor fi transferate in tara care face obiectul contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, in vederea finalizarii serviciului contractat (rezervarea spatiilor de cazare, a serviciilor de transport, masa, etc.).
Daca sesizati incorectitudinea unora din datele dumneavoastra personale, va rugam sa ne informati.

Observatie:*orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor personale.
Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciilefinanciare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala).
Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu;*orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Politica de cookie
Pentru a imbunatati continuu experienta de utilizare a site-ului www.excursiireusite.ro folosim cookies.
Cookies sunt fisiere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza local pe hard disk-ul utilizatorului.
Folosim cookies pentru a intelege mai bine modul in care utilizati site-ul, pentru a personaliza aceasta experienta si a va face urmatoarea vizita mai placuta.

Ce cookie-uri folosim?
_ga si _gid colecteaza date in Google Analytics.
Cu ajutorul lor aflam felul in care utilizati site-ul nostru si ne ajuta sa aducem imbunatatiri.
Informatiile colectate sunt intr-o forma anonimizata
PHPSESSID – este un cookie functional si contine informatii despre sesiunea user-ului. Mai este numit si “cookie de sesiune” si dispare atunci cand inchizi pagina noastra.
_atssc, _atuvc, _atuvs – este un cookie aferent serviciul AddThis si tine minte de cate ori a fost distribuita o pagina de catre useri.
_hjIncludedInSample, __hjUserId – sunt cookie-urile furnizorului nostru Hotjar.
Sunt cookie-uri de sesiune, temporare, care ne ofera date anonimizate despre experienta ta de navigare pe site-ul nostru.
cookieconsent_status – este cookie-ul care tine minte ca ai acceptat politica noastra de confidentialitate si de cookie pentru ca data viitoare sa nu mai apara bara de jos de accept.
Toate datele colectate de cookie sunt anonime si nu fac legatura intre informatii si o persoana fizica/juridica.

Cum folosim aceste cookie?
– Cookie-uri pentru targetare georgrafica. Ne asiguram ca primiti doar ofertele din zona dumneavoastra de interes.
– Cookie-uri de inregistrare pentru o functionalitate buna a site-ului.
– Analize de performanta si eficienta a site-ului.
– Comunicare mai eficienta de marketing.

Date personale si cookie:
Nu colectam informatii cu caracter personal pentru utilizare folosind cookie.
Cookie-urile stocheaza informatia local pe dispozitivul utilizatorului, iar informatiile folosite in analiza, remarketing si targetare sunt anonimizate.

Puteti refuza cookie-urile:
Va rugam sa retineti faptul ca daca faceti acest lucru este posibil sa nu puteti utiliza functionalitatea deplina a acestui site.
Puteti refuza utilizarea de cookie-uri prin selectarea setarilor corespunzatoare de pe browser-ul dvs.

Politica de confidentialitate
Politica de Confidentialitate defineste modul in care Sara Travel, colecteaza, stocheaza si utilizeaza datele dumneavoastra personale cand accesati sau interactionati cu website-ul nostru www.excursiireusite.ro, si de unde obtinem sau colectam datele dvs.
Politica de Confidentialitate este aplicabila din data de 14 mai 2018.

Rezumat:
Aceasta sectiune rezuma modul in care obtinem, stocam si utilizam datele dvs.
Acest sumar are ca scop doar furnizarea unei imagini generale asupra politicii de confidentialitate.
Sectiunea aceasta nu este o descriere completa si este necesara citirea capitolelor aditionale prezente in acest document pentru completari.

Operatorul de date: Excursii Reusite Sara Travel S.R.L.

Cum colectam sau obtinem informatii despre dvs.:
– prin completarea formularului de cerere oferta
– cand furnizati datele respective (ex: prin contactarea noastra, prin accesarea, comandarea sau achizitionarea diferitelor servicii si produse Sara Travel,
– prin inscrierea in baza de date a societatii pentru a primi informari de marketing cu privire la serviciile si produsele noastre,
– atunci cand accesati site-ul nostru, unele date sunt colectate prin intermediul cookie-urilor,
– de la parti terte: agentii touroperatoare si revanzatoare.

Ce informatii colectam:
nume, prenume, CNP, data nasterii, numar telefon, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, serie si nr. carte de identitate, serie si nr. pasaport, IP, varsta copiilor, apartenenta la sindicate, locul de munca, numele companiei (daca este aplicabil), numarul de inregistrare TVA (daca este cazul).

Cum utilizam datele dumneavoastra: pentru emiterea facturilor si a contractului de calatorie, scopuri de business si administrative (in special pentru a va contacta si pentru a procesa comenzile pe care le plasati pe site-ul nostru), pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, pentru a de a promova bunurile si serviciile noastre si in legatura cu drepturile si obligatiile noastre legale.
Dezvaluirea datelor despre utilizatori catre parti terte: minimul necesar pentrua ne indeplini obligatiile contractuale pe care le avem fata de dumneavoastra: furnizorilor de servicii hoteliere, de transport, turistice, pentru buna desfasurare a excursiei/vacantei dumneavoastra, pentru respectarea obligatiilor legale.
Datele dvs. nu sunt vandute catre parti terte.

Cat timp sunt stocate datele personale: nu mai mult decat este necesar – in functie de obligatiile noastre legale (ex. pentru a mentine arhive contabile), sau in functie de orice alt temei in baza caruia folosim informatiile (ex: consimtamant, obligatii contractuale, interese legitime).
Informatii despre perioade specifice de stocare a datelor utilizatorilor se afla in sectiunea “Durata stocarii datelor dvs.”
Cum sunt securizate datele personale: prin utilizarea de solutii tehnice si organizatorice precum: stocarea de informatii pe servere securizate, criptarea transferurilor de date catre si de la serverele noastre utilizand tehnologia SSL, criptarea operatiunilor de plata pe site folosind tehnologia SSL, permiterea accesului la datele dvs. personale doar cand este necesar, criptarea datelor personale, criptarea e-mailurilor, pseudonimizarea si/sau anonimizarea datelor personale.

Folosirea cookie-urilor si tehnologiilor similare: folosim cookie-uri si tehnologii similare de colectare a informatiilor, precum web beacon-uri, pe website-ul nostru inclusiv esentiale, functionale, analitice si cookie-uri de targetare.
Pentru mai multe informatii, va rugam accesati politica noastra de cookie-uri.

Transferarea datelor dumneavoastra personale in afara Spatiului Economic European:transferam datele personale in afara Spatiului Economic European doar daca suntem obligati sa facem acest lucru prin lege sau in vederea executarii obligatiilor contractuale fata de dumneavoastra – atunci cand facem acest lucru,ne asiguram ca exista masuri de protectie adecvate, de exemplu: protectia datelor cu caracter personal catre partenerii din afara Uniunii Europene este reglementata prin clauze contractuale standard pentru transferul de date cu caracter personal din Comunitate catre tari terte.

Utilizarea proceselor de luare a deciziilor automate: noi utilizam procese de luare de decizii automate in legatura cu website-ul nostru, de ex.: folosirea instrumentelor Web Analytics, a cookie-urilor, a web beacon-urilor sau utilizarea cookie-urilor de targetare pentru a afisa reclame catre persoanele care viziteaza site-ul nostru pe alte site-uri web (de exemplu, prin utilizarea retelei Google AdSense).

Drepturile dumneavoastra in legatura cu datele dumneavoastra personale:
– aveti dreptul de a cere corectarea si/sau completarea informatiilor (dreptul la rectificare),
– aveti dreptul de a accesa datele dumneavoastra si a primi informatii despre utilizarea acestora,
– aveti dreptul de a cere stergerea datelor (dreptul de a fi uitat),
– aveti dreptul de a restrictiona utilizarea datelor,
– aveti dreptul de a primi datele intr-un format portabil,
– aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra,
– aveti dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor,
– aveti dreptul de a apela catre o autoritate de supraveghere Informatii personale sensibile: noi colectam ceea ce este denumit in mod obisnuit “date personale sensibile”, de ex.: date cu privire la apartenenta la sindicate. Pentru mai multe informatii, consultati sectiunea principala intitulata “Informatii personale sensibile”.

Detaliile despre compania noastra:
Operatorul de date cu privire la site-ul nostru este: Excursii Reusite Sara Travel S.R.L.
Puteti contacta operatorul de date scriind la adresa de e-mail la protectiedate@saratravel.ro.
Daca aveti intrebari cu privire la aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa contactati operatorul de date.

Ce informatii colectam cand vizitati website-ul nostru:
Colectam si folosim informatiile de la vizitatorii site-ului web in conformitatecu aceasta sectiune si cu sectiunea intitulata “Dezvaluirea si utilizarile suplimentare ale datelor dumneavoastra”.

Informatii despre log-ul serverului Web:
Utilizam servere ale unor terti, pentru a gazdui site-ul nostru web, a carui politica de confidentialitate este disponibila pe: www.tlh.ro si www.zooku.ro.
Serverul nostru de site web inregistreaza automat adresa IP pe care o utilizati pentru a accesa site-ul nostru web, precum si alte informatii despre vizita dumneavoastra, cum ar fi paginile accesate, informatiile solicitate, data si ora solicitarii, sursa accesului la site-ul nostru (de exemplu, site-ul web sau URL-ul (link-ul) care v-a referit la site-ul nostru) si versiunea browserului sisistemului de operare.

Utilizarea informatiilor din log-urile serverului website-ului in scopuri de securitate IT:
Furnizorii nostri colecteaza si stocheaza log-urile serverului pentru a asigura securitatea retelei IT.
Aceasta include analizarea fisierelor log-urilor pentru a ajuta la identificareasi prevenirea accesului neautorizat la reteaua noastra, distribuirea de coduri rau intentionate, previzionarea atacurilor DDOS si altor atacuri cibernetice, prin detectarea unor activitati neobisnuite sau suspecte.
Daca nu investigam o activitate criminala suspecta sau potentiala, noi nu facem si nici nu permitem furnizorilor nostri sa faca orice incercare de a va identifica pe baza informatiilor colectate prin log-urile serverului.

Temeiul juridic pentru prelucrare: respectarea obligatiilor legale la care suntem supusi (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor).

Obligatia legala: inregistrarea accesului la site-ul nostru web utilizand fisiere de tip log de server este o masura tehnica pentru a asigura un nivel de securitate adecvat pentru a proteja informatiile colectate de pe site-ul nostru in conformitate cu articolul 32 alineatul (1) din Regulamentul general privind protectia datelor

Date personale sensibile
“Date personale sensibile” sunt informatii ce dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, credintele religioase sau filosofice sau calitatea demembru al unui sindicat, informatiile genetice, informatiile biometrice in scopul identificarii unice a unui individ, informatiile privind sanatatea sau informatiile privind viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.
In situatii specifice, colectam “date personale sensibile” privind sanatatea, calitatea de membru al unui sindicat si date ale minorilor (nume, prenume, varsta, CNP, serie si numar de pasaport).
Datele personale privind sanatatea ne sunt furnizate de utilizatori atunci cand au cerinte speciale cu privire la serviciile de transport sau serviciile de cazare pe cale le achizitioneaza (de exemplu: alergii – solicitarea unui meniu special la hotel, dizabilitati – solicitarea unui hotel cu rampa, etc.Datele personale privind calitatea de membru al unui sindicat le prelucram deoarece in baza unor parteneriate cu anume sindicate, membrii acelor sindicate pot beneficia de anumite facilitati si discount-uri.Datele minorilor le prelucram pentru desfasurarea in conditii optime a serviciilor contractate de catre reprezentantii legali ai minorilor.
Daca, totusi, ne transmiteti din greseala sau in mod intentionat alte informatii personale sensibile, veti fi considerat ca ne-ati dat in mod explicit consimtamantul sa procesam informatiile personale sensibile in conformitate cu articolul 9 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor.
Vom folosi si procesa informatiile dumneavoastra personale cu caracter sensibil in scopul stergerii acestora.

Drepturi Ordonanta Guvernului nr. 2 din 2018
Prezenta Ordonanta se aplica pachetelor de calatorie mai mari sau egale cu 24 ore, sau si celor cu durata mai mica sau egala cu 24 ore dar care include si cazarea.
– Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a intregului pachet de servicii de calatorie incluse in contractul cu calatorul.
– Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.
– Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului; in cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.
– Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.
– Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare.
– Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.
– Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.
– In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.
– In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare.
Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.
– Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.
– Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.
– In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata.
Excursii Reusite Sara Travel SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu Fondul de Garantare a Capacitatii Financiare IFN SA.
Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Ministerul Turismului – Bulevardul Dinicu Golescu 38, Bucuresti 010873, telefon: 021.303.78.77, fax: 021.303.78.93, e-mail: registratura@mturism.ro) in cazul in care serviciile ar fi refuzate din cauza insolventei.

In sensul prezentului formular, prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru sau din Romania, dupa caz.

Conditii de Inscriere si participare :
– Inscrierea este validata la achitarea avansului specificat pentru fircare excursie in parte
– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : excursiireusite@saratravel.ro, sau SMS sau WhatsApp la numarul 0766409186: precizati nume/prenume, CNP, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul de calatorie
– Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii. Se poate Plati in 2 sau 3 rate la sediul agentiei Sara Travel, sau transfer bancar: depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar, RON (BNR+2% cursul din ziua platii): IBAN RO13BTRLRONCRT0328438901 sau EURO RO60BTRLEURCRT0328438901 in cazul excursiilor externe a caror factura se emite in euro.
– Ultima rata ( Plata Integrala) se efectueaza la termenul specificat al fiecarei excursii.

Conditii medicale de calatorie:
Conform MAE, consultati conditiile de calatorie publicate pe siteul www.mae.ro pentru a va informa corect in functie de tara de destinatie.

Important :
– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice sunt diferite functie de sezonalitate
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia Sara Travel nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Transport:
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor sunt dezinfectate zilnic, la bordul acestora se pune la dispozitia turistilor dezinfectanti pentru maini. Masinile au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– Masurile de igiena a mainilor si a incaltamintei sunt o prioritate si ne vom ingriji de acest aspect in permanenta pe toata durata excursiei
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.

Bine de stiut:
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice si a altor activitati de inchiriere a altor mijloace de transport cum sunt Jeep-urile, barcile si altele, sunt diferite functie de sezonalitate, agentia nu incaseaza si nu vinde bilete de intrare la obiectivele turistice.
– Agentia Sara Travel informeaza turistii cu privire la costurile aproximative ale biletelor de intrare.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si odata cu inscrierea in excursie, va exprimati acordul in ceea ce priveste legea de prelucrare a datelor cu caracter personal (GDPR).
– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, de a o reprograma, sau de a oferi posibilitatea inscrierii la un program similar.
– Daca se alege efectuarea platii- partial sau integral- indiferent de suma, prin intermediul bancar, acest lucru reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de calatorie (disponibil pe siteul www.excursiireusite.ro).
– Programul excursiei selectate este parte integranta a contractului de prestari servicii.
– Fotografiile cat si descrierile locatiilor, a structurilor de cazare, afisate pe pagina de web a agentiei, au caracter strict informativ, fiind preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Fotografiile au caracter stic de informarsi nu pot fi considerate parte contractuala, acestea reprezinta interesul agentiei de a oferi informatii diversificate despre excursie.
– Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Eventuale evolutii de tarife:
– Preturile agreate mentionate in oferta de excursie pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
– Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb valutar, cresteri ale pretului petrolului, etc.
– Daca tariful final de vanzare depaseste o crestere mai mare de 8%, turistul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
– Reducerile de tarife se pot face in cazul unor promotii primite de la partenerii externi sau agentia de turism decide aceste reduceri.
– Reducerile sunt limitate, valabile pe un termen stabilit si pentru un anumit numar de locuri.
– Reducerea/ promotia poate inceta fara obligatia din partea agentiei de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare in promotia respectiva.
– In acelasi timp agentia de turism nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, fata de turistii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un tarif mai mare. Chiar in cazul avansurilor achitate, plata finala se efectueaza conform tarifului inscris la intocmirea contractului de calatorie, respectiv la achitarea avansului.

Servicii ghid / coordonator de grup:
1. Agentia Sara Travel asigura ghid coordonator de grup pe perioada circuitului/ excursiei, vorbitor de limba romana.
2. Ghidul urmareste ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista neconcordante fata de programul excursiei, ghidul depune toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
3. In tururile de oras incluse in program/ obiective turistice vizitate, se folosesc ghizi locali vorbitori de limba engleza. Ghizii locali isi termina serviciile odata cu terminarea programului de vizitare a orasului / obiectivului turistic.
4. Ghidul coordonator de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Acte necesare : Pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara- in functie de destinatia solicitata la alegerea pachetului de servicii turistice.

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320; excursiireusite@saratravel.ro / 021.450.90.26.