Pastele in Maramures. 16-20 apr 2020

Pastele in Maramures. 16-20 apr 2020

Atractiile Excursiei si avantajele dumneavoastra :

– Petrecem Pastele in Maramuresul care pastreaza cele mai frumoase sarbatori si traditii;
– Plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului;
– Manastirea Barsana in noaptea de Paste ;
– Vizitarea orasului Bistrita;
– Vizitarea Reghinului- orasul viorilor;
– Vizitarea Brasovului

Tarif vechi: 1750 lei/pers.
Tarif redus: 1625 lei/pers.

Perioada Ora plecare
16-20 apr 2020 06:30 – Dealul Patriarhie
Maramures; cand aducem in discutie acest tinut, ne vin in minte bunatati culinare, costume populare impecabile si frumos colorate, oameni primitori si veseli. Va propunem sa cunoasteti sau sa revedeti impreuna cu Sara Travel, acest tinut, cu datinile si obiceiurile sale. Mocanita de pe Valea Vaserului care ne poarta prin peisaje uimitor de frumoase este atractia pe care nu o putem sari. La Sapanta, vin anual mii de turisti straini dornici sa descopere ironiile sincere si povestile satului. Muntii Maramuresului poarta comori ascunse, si facem referire la minunata Cascada Cailor. Asadar, de Paste va spunem ; Cetera si Zongora tot asa noi ne-om distra!

Bonus : Palica din partea agentiei, va insoti mesele!

Servicii Incluse :
– Transport cu autocarul clasificat, cu aer conditionat;
– Cazare 4 nopţi cu demipensiune 4*
– Ghid autorizat – coordonator de grup
– Pranzul Pascal
– Traistuta cu bunatati cu care se merge la Biserica

Servicii contra-cost :
– biletele de intrare pentru obiectivele turistice
– Plimbarea cu mocanita
– alte bauturi si cheltuieli personale

Supliment camera single : 250 lei

Ziua I : joi, 16 apr. – Plecare la ora 06: 30 de la Dealul Patriarhiei, pe traseul Bucuresti – Brasov – Sighisoara- Targu Mures – Bistrita – Moisei . La Reghin vizitam Muzeul Etnografic ”, care ilustreaza mestesuguri, ocupatii ale oamenilor din zona, vedem obiecte din arta populare, ceramica, mobilier, port popular, textile. Unelte si tehnici populare de Valea Muresului superior, din Campia Transilvaniei. Vizita la Bistrita unde ne delectam cu o cafea aromata la Atelierul de Cafea si vizitam centrul vechi al orasului, Complexul Caselor Sugalete. Continuam traseul nostru catre Maramures. Cazare si cina Moisei, pensiunea Lacrima Izei. Optional meniul va fi de post.

Ziua II : Vineri 17 apr. – Micul dejun (se poate servi cu bucate de post). Cand spunem Maramures, spunem plimbare cu Mocanita in decorul de verde crud al primaverii, pe Valea Vaserului unde calatorim pe calea ferata forestiera, cea mai spectaculoasa calatorie cu trenul, cu peisaje de natura neatinsa. La statia Paltinul facem un popas si degustam diferite produse locale.Intorsi in Viseu de Sus, ne propunem sa cunoastem si mai bine maramuresenii, iar pentru acest lucru, vizitam Centrul Expozitional al Nobilimii Maramuresene. Seara doritorii pot merge la slujba la Manastirea Moisei. Cina si cazare.

Ziua III : Sambata 18 apr. – Dupa micul dejun plecam la Borsa. Astazi urcam cu telescaunul, facem o scurta drumetie si vizitam Cascada Cailor. Vizitam monumentul de la Moisei. Revenim la Pensiune unde servim pranzul. Spre dupa- amiaza mergem la Sapanta unde vizitam Cimitirul Vesel si Manastirea Sapanta Peri, facem cumparaturi , ne oprim si in centrul orasului Sighetul Marmatiei, dupa care spre seara tarziu, ajungem la Manastirea Barsana, care este cartea de vizita a Maramuresului, de unde luam lumina in Noaptea Sfanta de Inviere. Fiecare avem in traistuta primita de la Excursii Reusite Sara Travel un colac si un ou. Facem si un cos mare, al grupului, in care punem din toate bucatele care vor fi pe masa la Pranzul Pascal: asa e datina, sa sfintim bucatele. Luam Lumina si ne intoarcem la pensiune, ciocnim un ou rosu si un pahar de vin, savuram o felie de cozonac pufos, ascultam si clinchetul paharelor de horinca care fac noaptea mai luminoasa dupa care ne retragem in camere.

ziua de Paste, 19 apr – Nimic mai frumos si mai autentic decat petrecerea Sfinti sarbatori de Invierea Domnului in Maramuresul plin de traditii, de bucate alese, horinca care ne horeste si ne veseleste. Dupa micul dejun, cine doreste poate participa la Sf Liturghie. Pranzul Pascal, meniu traditional, stopit cu vin si asortat cu horinca. Ceterasii in costumele lor traditionale maramuresene nu vor lipsi din decorul sfintei sarbatori. Cazare si cina pensiune 3*.

Ziua V: Luni, 20 apr. Micul dejun. Astazi plecam catre Bucuresti, dar nu inainte de a participa la placutul obicei „Udatul Fetelor”. Ne vom opri sa ne relaxam si facem o plimbare prin centrul vechi al Brasovului. Cumparaturi, cadouri, amintiri din Brasov pentru cei dragi, pentru noi si gata cu vacanta de Paste, ne indreptam catre Bucuresti unde ajungem la orele serii.

Reduceri :
– copii pana in 09,99 ani in camera cu parintii, fara pat supp : – 50%
– copii intre 10 si 13,99 ani in camera cu parintii, pat supp : – 30 %
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.
Important:

– Nominalizarea hotelurilor / pensiunilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului coordonator de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice si a altor activitati de inchiriere a altor mijloace de transport cum sunt Jeep-urile, barcile si altele, sunt diferite functie de sezonalitate, agentia nu incaseaza si nu vinde bilete de intrare la obiectivele turistice. Agentia Sara Travel informeaza turistii cu privire la costurile aproximative ale biletelor de intrare.
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si odata cu inscrierea in excursie, va exprimati acordul in ceea ce priveste legea de prelucrare a datelor cu caracter personal (GDPR).

*Agentia NU organizeaza partaje*

Dress Code : pentru noaptea de Paste, o camasa populara, ie, sau un alt accesoriu al portului popular romanesc ne va creea o stare de bine !

Conditii de plata / anulare:
1) Orice persoana care plateste un avans de 800 lei din contravaloarea pachetului turistic, este turist inscris la excursie.
2) Se va achita diferenta dupa cum urmeaza: 400 lei pana la 15 martie 2020 si ultima rata de 425 lei pana la 25 martie 2020.
3) In cazul anularii/renuntarii la excursie de catre turistul, penalizarile sunt dupa cum urmeaza:
a) 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intre data inscrierii si 15 martie 2020.
b) 60% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intre 16 martie – 25 martie 2020
c) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face incepand cu data de 26 martie 2020.
4) Se va achita pretul stipulat in conditiile si la termenele stabilite care apar si pe contractul cu turistul, mentionate mai sus. Turistul trebuie sa se asigure ca programul sau pretul pachetului turistic nu a suferit modificari.
5) La modificare de nume de participanti se aplica o taxa de 10% din costul total al pachetului turistic.
6) Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
7) Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, in care precizati nume/prenume, CNP, seria CI, adresa si numarul de telefon dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata primei rate ( a avansului de 800 lei) se face la momentul rezarvarii.
8) Se poate Plati in 2 sau 3 rate la sediul agentiei Sara Travel sau prin Transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.

9) Ultima rata se plateste pana in data de 25 martie 2020.

Tariful afisat este final (fara costuri ascunse), indiferent de numarul de participanti , pentru care se emite factura, chitanta si contract de prestari servicii !!!

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320 / office@saratravel.ro / 021.450.90.26

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile.

Agentia Sara Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate seria IF-i nr 3061 emisa in data de 17.12.2019, perioada de valabilitate: 04.01.2020-03.01.2021

Acord GDPR : Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.