office@saratravel.ro    Acceptam tichete de vacanta

Parcul de Miniaturi din Instanbul – MiniaTürk

Parcul de Miniaturi din Instanbul – MiniaTürk

MiniaTürk reinvie 3000 de ani din istoria Turciei si creeaza o legatura intre trecutul si prezentul acestui popor.
Parcul de Miniaturi din Instanbul – MiniaTürk, reunind bogata mostenire arhitecturala a civilizatiilor care au stapanit si care si-au lasat amprentele pe acest pamant stravechi, din antichitate pana in perioada bizantina, din Imperiul Otoman si pana astazi este o investitie importanta in cultura si turismul din Istanbul.

Miniatürk a devenit o vitrina a Turciei cu sloganul „Un mic model al unei tari mari”.
Miniatürk este considerat cel mai mare parc de miniaturi din lume, continand replici in miniatura ale celor mai importante cladiri, sau site-uri din Turcia si din teritoriul otoman din afara Turciei, pe acolo pe unde otomanii au cucerit.

Sunt 60.000 metri patrati cu 135 de miniaturi din care 62 sunt din Istanbul, 60 din Anatolia si 13 din teritoriul otoman din afara Turciei, care au fost selectate printre mii de lucrari de arhitectura bazate pe reputatia lor. Miniaturile au un aspect magic dat de obiecte aflate in miscare, stradute intortocheate si peisaje impresionante.

Parcul detine simboluri ale multor culturi si civilizatii. Machetele variaza de la Hagia Sofia la Selimiye, de la Fortareata Rumeli la Turnul Galata, de la casele Safranbolu la Manastirea Sumela, de la Qubbat As-Sakhrah la ruinele muntelui Nemrut.

De asemenea, au fost recreate doua dintre cele sapte minuni ale veacurilor, Templul Artemis si Mausoleul Halicarnassus, care au fost construite in Anatolia si nu mai exista in prezent.

In Miniaturk, totul este atat de original incat te simti ca si cum ai calatori in toata tara de la est la vest, de la nord la sud. Desigur, nu este acelasi lucru cu vizitarea locurilor reale, dar asa apare dorinta de a le vedea pe cele reale, originale si te poti considera privilegiat ca inainte de a le vizita te bucuri de aceste reprezentari. Asa iti poti planifica viitoarele excursii reusite si poti fixa pe cele prioritare.

Fiecare detaliu a fost conceput cu atentie pentru a asigura vizitatorilor o experienta de calitate pe timpul vizitei in Miniaturk.

Miniatürk este un proiect de responsabilitate culturala si sociala in acelasi timp. Generatiile tinere vor descoperi radacinile profunde ale acestui popor.
Miniaturk trebuie sa devina prioritar in destinatiile turistice ale Istanbulului . Este locul ideal pentru cei care doresc sa experimenteze un fabulos si rapid tur al Turciei. Pe scurt, este Vitrina Turciei.
Astfel, vizitand Miniaturk din Istanbul, veti lua contact cu toate reperele istorice si culturale ale Turciei, alaturi de Sara Travel.

 

Cauti idei de excursii, vacante sau concediu?

Excursii & concedii in Bulgaria
Excursii & concedii in Albania
Excursii & concedii in Maramures
Excursii de o zi

Lista completa a excursiilor organizate de SARA TRAVEL este disponibila aici
http://www.excursiireusite.ro/lista-excursii/