office@saratravel.ro    Acceptam tichete de vacanta

Masuri sanitare de Protectie

Excursii reusite prin Sara Travel > Masuri sanitare de Protectie

Masuri sanitare de Protectie

Masuri speciale pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2

Aceste masuri se fac cu respectarea ORDINULUI Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si a Ministerului Sanatatii nr. 984/829 din 15 mai 2020, privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul virus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta (publicat in M.O. nr. 404/16 mai 2020).

1. TRANSPORT AUTOCAR
La urcarea in autocar sunt montate dozatoare cu solutii dezinfectante. Pasagerii trebuie sa se dezinfecteze pe maini la urcarea in autocar dar si dupa fiecare pauza.
Urcarea in autocar se va face prin usa din fata, iar coborarea se face prin usa din spate, cu respectarea distantei in pauzele din tranzit. Se va evita aglomeratia la imbarcare/debarcare, pasagerii trebuind sa respecte o distanta de siguranta minima unul fata de celalalt.
La urcare se va efectua termoscanarea pasagerilor cu termoscaner cu infrarosu fara contact (maxim admis 37,3 grade).

Purtarea mastii este obligatorie (cade in sarcina pasagerului), pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri, precum si pe toata durata calatoriei.

Se va efectua obligatoriu curatenia si dezinfectia mijlocului de transport inainte de plecarea in cursa. Aceasta dezinfectie se efectueaza ori de cate ori este necesar pe parcursul intregii zile. Va fi evitata maturarea uscata si alte actiuni mecanice pe suprafete potential contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se vor utiliza in schimb metode de curatare umeda.
Conducatorul auto va fi dotat cu masca de protectie, manusi si casca de protectie si va evita interactiunea sociala.

Conducatorii auto sunt instruiti pentru cunoasterea conditiilor speciale de asigurare a sigurantei circulatiei in conditii COVID-19.
Conducatorii mijloacelor de transport au obligatia de a pastra distanta sociala in timpul pauzelor si perioadelor de repaus pe drum, evitandu-se contactele cu alte persoane (soferi, pasageri, persoane adiacente parcursului etc.).

Masuri sanitare de Protectie

a) Autocarele/ midiautocarele cu care calatorim sunt dezinfectate zilnic, sunt spatioase si lejere

b) Inainte de urcarea in autocar turistii sunt obligati sa-si curete talpile incaltamintei pe covorasul special care contine dezinfectant

c) La urcarea in autocare/ midiautocare turistul se dezinfecteaza pe maini de la dozatorul autocarului

d) Ca masura de preventie, turistii vor purta masca pe tot parcursul calatoriei / manusi de protectie

e) Avem grija ca turistii participanti la excursii sa nu provina din zonele cu risc epidemiologic : in acest sens turistul semneaza o declaratie pe proprie raspundere cu privire la acest aspect

f) Agentia nu raspunde de ascunderea adevarului cu privire la zona din care provin turistii, in cazul in care acestia ascund ca provin sau ca au intrat in contact cu persoane infectate cu corona virus.

g) Pe parcursul intregii excursii , opririle se fac in locuri special amenajate care sa asigure minimul de conditii de igiena sanitara.

H La excursiile care includ cazare, aceasta se efectueaza in structuri de primire omologate de Ministerul Turismului, care indeplinesc masurile de igiena si curatenie conforme cu activitatea de primire turisti si care au autorizatii sanitare eliberate de DSP.

2. TRANSPORT AVION
Pasagerii vor fi incurajati sa efectueze operatiunile de chek-in on-line.

Pentru a evita aglomerarile, companiile aeriene/agentii de handling vor informa pasagerii sa se prezinte la aeroport cu 3 ore inainte de ora programata de decolare.

Se vor asigura echipamente de protectie pentru membrii echipajelor. Purtarea mastii de protectie de catre piloti in cazul in care este necesara parasirea cabinei de pilotaj va fi obligatorie, precum si dezinfectarea dupa terminarea sarcinilor in afara cabinei de pilotaj.

Aeronavele vor fi dotate cu substante dezinfectante si echipamente de protectie de rezerva. Dezinfectarea mainilor este obligatorie pentru personalul navigant dupa fiecare interactiune cu pasagerii sau bunurile acestora.

Serviciul la bord va fi suspendat/limitat pe rute/destinatii in functie de nivelul de risc declarat de autoritati.

Pasagerii vor fi grupati pe familii si, in masura posibilitatilor, cat mai distantati.

Dezinfectarea aeronavei se va realiza obligatoriu dupa fiecare rotatie. Purtarea mastii este obligatorie pentru accesul la bordul aeronavelor, precum si pe toata durata calatoriei.

Accesul la bord va fi permis doar cu un bagaj de mana.

Materialele printate vor fi eliminate de la bord, cu exceptia instructiunilor de salvare si a pungii.

Pasagerii vor fi instruiti cu privire la completarea in timpul zborului, dupa caz, a formularului PUBLIC HEALTH PASSENGER LOCATOR FORM (editia 15 a anexei 9 OACI) sau a altui document solicitat de autoritatea competenta in domeniul sanatatii publice si predarea acestuia la debarcare autoritatii competente pentru sanatatea publica.

Se vor aplica procedurile stabilite pentru cazurile in care la bordul aeronavei sunt identificati pasageri simptomatici.

Pasagerii vor fi instruiti cu privire la procedurile de debarcare astfel incat sa se evite contactul personal.

Efectuarea platii de catre turist implica automat acceptarea Conditiilor generale de transport cu autocarul/avionul.