office@saratravel.ro    Acceptam tichete de vacanta

Gradina Botanica Iasi

Iasiul este si mai bogat prin prezenta Gradinii Botanice, deschisa in 1856. Este prima gradina botanica universitara romaneasca, cea mai mare din tara, unica prin numarul mare de specii vegetale si prin masurile speciale de conservare aplicate.

Frumoasa gradine detine 10 sectii: Sistematica, Fitogeografica, Complexul de Sere, Flora si Vegetatia Romaniei, Silvostepa Moldovei, Biologica, Plante Utile, Dendrarium, Ornamentala si Rosarium.

Colectiile Gradinii Botanice reunesc 8.368 de taxoni vegetali, care provin din diferite regiuni biogeografice, fiind cultivati in conditii protejate si in exterior. Cadrul natural, ofera conditii excelente pentru conservarea fondului genetic de plante indigene si exotice, educatie, cercetare si recreere.

Deosebita si unica fata de alte locuri similare, este pentru ca in gradina exista o sectiune cu plante bogate in uleiuri eterice, unde explicatiile apar in alfabetul Braille, pentru nevazatori.

In lunile februarie-august sunt prezentate colectii cu azalee, camelii, orhidee, crotoni, cactusi, bonsai, lalele, irisi, narcise, trandafiri si dalii, iar in lunile septembrie-noiembrie, incepand cu anul 1976 sunt expuse, sub genericul Flori de toamna, crizanteme, fructe, seminte, varza, sfecla, ardei si dovleci decorativi, care atrag anual peste 200.000 vizitatori, din tara si din strainatate.

Cu alte cuvinte, va invitam sa o vizitati alaturi de noi.