Excursie la Istanbul de Dragobete. 23-27 februarie 2022

Excursie la Istanbul de Dragobete.

Plecare: 23-27 februarie 2022
Tarif: 175 euro/pers.

Istanbul – si gandul zboara la cumparaturi, ospitalitate, croaziera pe Bosfor dulciuri delicioase.
Propunem spre viitare Marele Bazar, Bazarul Egiptean, punctul de panorama Pierre Lottie si Funicularul, Croaziera pe Bosfor, Patriarhia Ecumenica, Biserica Vlaherne, Izvorul Tamaduirii, Excursi la Busa si satul UNESCO Cumalı Kızık.

Servicii incluse:
– Transport autocar cu aer conditionat, incalzire, scaune rabatabile, instalatie audio/video
– Cazare 3 nopti cu mic dejun
– Ghid coordonator de grup din partea agentiei Sara Travel

Servicii contra-cost:
– Intrarile la obiectivele turistice, si ghizii acestora
– Asigurare medicala de calatorie si asigurarea storno
– Cheltuieli personale, mese si alte vizite nementionate
– Bilete de transport in comun,
– Croaziera pe Bosfor cu masa inclusa ( bauturi locale nelimitat) si spectacol: Seara Turceasca
– Excursie la Bursa ( 50 euro/pers)
– Ghid local ( 15 euro/pers)
– Croaziera de zi (15 euro/ pers)

Supliment camera single: 60 euro

Reduceri :
– Copii cu varsa intre 06- 10 ani neimpliniti: reducere 50 euro
– La 10 persoane platitoare, ce-a de-a 11-a persoana primeste gratuitate ( sau se poate imparti membrilor grupului ca o reducere )

Programul excursiei :

Ziua 1) Miercuri: La ora 22:30 plecam de la Baza Dealului Patriarhiei.
Traversam Bulgaria si ajungem in jurul orei 08:00 la Istanbul.

Ziua 2) Joi: Ne indreptam catre Patriarhia Ecumenica din Istanbul, vizitam Biserica Vlaherne, luam apa de la Izvorul Tamaduirii- loc aratat de Sf Fecioara in vremea Imparatului Leon, ca fiind locul cu apa sfintita tamaduitoare. Mai departe ajungem la Biserica Sf Parascheva care este o ctitorie brancoveneasca. Dupa aceaste vizite avem pauza pentru masa de pranz si ne indreptam catre cazar si pregatirea pentru petrecerea de Dragobete: optional Croaziera pe Bosfor cu masa inclusa ( bauturi locale nelimitat) si spectacol: Seara Turceasca. Nu lipsesc preparatele culinare specifice, spectacol cu cantece si dansuri traditionale turcesti ( Optional 45 €/pers.). Cazarea Hotel Grand Emin 3+*( sau similar).

Ziua 3) Vineri: Mic dejun. Astazi urcam cu Funicularul la punctul de panorama Pierre Lottie, ne savuram cafeau admirand Cornul de Aur.
E timpul mult asteptatelor cumparaturi din Bazar. Mergem impreuna la magazinul de piele si la cecelalte atractii si cu greu socotim sa nu golim punguta imediat, deoarece atractiile sunt nenumarate. Vizitele zilei se fac pietonal si cu transportul in comun. Cazare Hotel Grand Emin 3+*( sau similar).

Ziua 4) Sambata: Mic dejun. Noutatea excursie: astazi plecam in Asia, mai precis la Bursa. Castane caramelizate, kebak Iskender sunt repere pt orasul verde, care a fost prima capitala a Imperiului Otoman. Vizitarea orasului, cumparaturi. Vedem si satul Unesco, cu cele 270 case in stil otoman, astazi ca un muzeu in aer liber, satul Cumalı Kızık, iar la finalul zilei suntem asteptati la hamamul turcesc, unde apa termala bogata in calciu, sulfat de magneziu si bicarbonat, ne va reda energia si ne va relaxa dupa o zi plina. Cazare Hotel Grand Emin 3+*( sau similar).

Ziua 5) : Duminica: Mic dejun. Daca timpul este senin, va propunem o curta croaziera pentru a trece in revista cele mai importante locatii si cladiri din Istanbul\( cost minim 15 euro/pers.). O ultima trecere in revista a frumosului oras Istanbul, luandu-ne ramas bun de la aceasta mare metropola. Orasul este asezat pe sapte coline la fel ca Roma si are al treilea cel mai vechi metrou din lume. Dar este si orasul care depaseste numarul populatiei din 131 de tari. Plecam spre Bucuresti, sosire in cursul serii in functie de trafic si formalitatile vamale.

Conditii de Inscriere si participare :
– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, sau SMS sau WhatsApp la numarul 0766409186: precizati nume/prenume, CNP, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul de calatorie: Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 50% din valoarea excursiei. Se poate Plati in 2 sau 3 rate la sediul agentiei Sara Travel, sau transfer bancar: depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar, RON (BNR+2% cursul din ziua platii): IBAN RO13BTRLRONCRT0328438901 sau EURO RO60BTRLEURCRT0328438901
– Ultima rata ( Plata Integrala) se plateste cu 10 zile inainte de plecare.

Conditii medicale de calatorie in Turcia:
Conform MAE, conditiile de calatorie in Turcia sunt publicate pe siteul www.mae.ro pe care va rugam sa il consultati pentru a va informa corect.

Important :
– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice sunt diferite functie de sezonalitate
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia Sara Travel nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Transport:
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor sunt dezinfectate zilnic, la bordul acestora se pune la dispozitia turistilor dezinfectanti pentru maini. Masinile au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– Masurile de igiena a mainilor si a incaltamintei sunt o prioritate si ne vom ingriji de acest aspect in permanenta pe toata durata excursiei
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.

Bine de stiut:
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice si a altor activitati de inchiriere a altor mijloace de transport cum sunt Jeep-urile, barcile si altele, sunt diferite functie de sezonalitate, agentia nu incaseaza si nu vinde bilete de intrare la obiectivele turistice. Agentia Sara Travel informeaza turistii cu privire la costurile aproximative ale biletelor de intrare.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si odata cu inscrierea in excursie, va exprimati acordul in ceea ce priveste legea de prelucrare a datelor cu caracter personal (GDPR).
– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, de a o reprograma, sau de a oferi posibilitatea inscrierii la un program similar.
– Daca se alege efectuarea platii- partial sau integral- indiferent de suma, prin intermediul bancar, acest lucru reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de calatorie (disponibil pe siteul www.excursiireusite.ro).
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.
– Fotografiile cat si descrierile locatiilor, a structurilor de cazare, afisate pe pagina de web a agentiei, au caracter strict informativ, fiind preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Fotografiile au caracter stic de informarsi nu pot fi considerate parte contractuala, acestea reprezinta interesul agentiei de a oferi informatii diversificate despre excursie.
– Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Eventuale evolutii de tarife:
– Preturile agreate mentionate in oferta de excursie pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
– Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb valutar, cresteri ale pretului petrolului, etc. – Daca tariful final de vanzare depaseste o crestere mai mare de 8%, turistul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
– Reducerile de tarife se pot face in cazul unor promotii primite de la partenerii externi sau agentia de turism decide aceste reduceri. Reducerile sunt limitate, valabile pe un termen stabilit si pentru un anumit numar de locuri. – Reducerea/ promotia poate inceta fara obligatia din partea agentiei de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare in promotia respectiva.
– In acelasi timp agentia de turism nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, fata de turistii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un tarif mai mare. Chiar in cazul avansurilor achitate, plata finala se efectueaza conform tarifului inscris la intocmirea contractului de calatorie, respectiv la achitarea avansului.

Servicii ghid / coordonator de grup:
1. Agentia Sara Travel asigura ghid coordonator de grup pe perioada circuitului/ excursiei, vorbitor de limba romana.
2. Ghidul urmareste ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista neconcordante fata de programul excursiei, ghidul depune toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
3. In tururile de oras incluse in program/ obiective turistice vizitate, se folosesc ghizi locali vorbitori de limba engleza. Ghizii locali isi termina serviciile odata cu terminarea programului de vizitare a orasului / obiectivului turistic.
4. Ghidul coordonator de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Protectia datelor cu caracter personal:
Prelucrarea datelor cu caracter personal ale turistilor sunt solicitate de furnizorii de servicii ( transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc ), Agentia de Turism colecteaza si transmite mai departe pentru buna functionare si finalizarea rezervarilor si a serviciilor turistice.

Acte necesare : Pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Agentia Sara Travel detine Scrisoare de Garantie Privind Rambursarea a Cheltuielilor de Repatriere si/ sau a Sumelor Achitate de Catre sau pe Seama Calatorilor in Cazul Insolventei Agentiei de Turism Organizatoare, Seria IAT, nr 22 valabila pana la data de 03.01.2023, emisa de catre Fondul de Garantare a Capacitatii Financiare IFN S A de asigurare in caz de insolvabilitate .

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320; excursiireusite@saratravel.ro / 021.450.90.26 /

Excursie la Istanbul de Dragobete. 23-27 februarie 2022