Excursie la Colibita & Transrarau . 11-13.09.2020

Excursie la Colibita & Transrarau . 11-13.09.2020

Atractiile excursiei si avantajele dumneavoastra :

– Lacul Colibita – oaza de relaxare
– Traversam TransRaraul
– Vizitam Vatra Dornei,
– Cheile Bistritei,
– Pasul Tihuta,
– Valea Bargaului
– Sighisoara
– Piatra Neamt
– Campulung Moldovenesc
– Acceptam plata cu vouchere de vacanta sau carduri de vacanta

Tarif : 590 lei

Perioada Ora plecare
11-13.09.2020 06:30 – la Dealul Patriarhie
Colibita este locul numit Marea de la Munte, cu cel mai pur aer pe care il putem respira. Este o adevarata oaza de relaxare care iti bucura ochiul cu peisajul inconjurator al dealurilor si al Muntilor Calimani. Lacul Colibita concureaza la frumusete cu toata Valea Bistritei, este locul de agrement la care visam in orice anotimp. Pasul Tihuta este locul prin care trecea drumul strategic Via Maria Theresia, TransRaraul este soseaua montana pe care se ajunge la Pietrele Doamnei, denumit si ca Transfagarasanul Bucovinei. Cu alte cuvinte, tranzitam si vizitam unele dintre cele mai frumoase locuri din tara si ne bucuram impreuna de aceasta minivacanta de 1 mai.

Servicii incluse :
–  transport cu autocarul clasificat, cu aer conditionat;
–  2 nopti cazare cu mic dejun in camere cu 2 si 3 paturi ;
–  ghid autorizat insotitor de grup

Servicii contra-cost :
– Biletele de intrare la obiective turistice;
– Mesele nementionate in program

Supliment camera single : 150 lei

Ziua I : Vineri – Este dimineata devreme adica ora 06:30 si plecam pe un traseu spectaculos, catre Moldova, vizitam in primul rand Piatra Neamt. Timp liber la dispozitie sau optional vizitam Muzeul Cucuteni, sau Muzeul de Arta. Ne plimbam cu Telegondola care urca pe Muntele Cozla. Admiram orasul de sus, putem savura o cafea si o clatita si plecam mai departe catre Campulung Moldovenesc. Ne oprim in Falticeni sa vizitam Muzeul Personalitatilor care se numeste “Galeria Oamenilor de Seama ai Falticenilor”. Muzeul este gazduit in casa donata de nepotii lui Eugen Lovinescu, Horia si Vasile Lovinescu. Cazare In campulung Moldovenesc, hotel/pensiune 3*.

Ziua II : Sambata – Micul dejun, nerabdatori sa urcam in autocar si sa parcurgem soseaua alpina TransRarau, se ajunge pana la punctul de panorama la cota 1400 m. TransRaraul este numit Transfagarasanul Bucovinei, are 28 km . Nimic mai frumos decat sa admiram monumentele naturale Pietrele Doamnei, sa strabatem Muntii Rarau. Dar ziua continua cu alte locuri, care parca se intrec: traversam Tara Dornelor, vizitam statiunea Vatra Dornei, trecem prin Valea Bargaului si Pasul Tihuta. Acum suntem in Muntii Calimani, Lacul Colibita- frumusete, relaxare si natura, doar aceste cuvinte incap in descrierea locurilor. Cazare la Bistrita pensiune/hotel 3*.

Ziua III : Duminica – Micul dejun. Bistrita- oras transilvanean, inconjurat de bogatii naturale, cum sunt cele 76 de tipuri de izvoare minerale carbogazoase, are o istorie care inca din veacul al 12-lea vorbeste despre el. In centrul vechi al orasului, curiozitatea ne impinge sa cautam complexul celor 13 pasaje inguste care leaga intre ele strazile principale. Trecem prin fata bisericii romano-catolice si scoala piaristilor. Intre anii 1772–1774, unul din corifeii Scolii Ardelene, Gheorghe Sincai, care spune in versurile: „Iar de la Cluj am luat–o la Bistrita, unde cu arta  lui Cicerone–mi placu sa cultiv mai departe a mea minte”, a studiat aici. Si Andrei Muresan a trecut prin aceasta scoala bistriteana. Descoperim ansamblul caselor Sugalete, construite in stilul gotic tarziu, al caror arhitect a fost un italian,  o impresionanta galerie de arcade semicirculare, cu 20 de bolti. Complexul caselor Sugalete deservea in trecut comerciantii, astfel ca la parter erau precupetii si mestesugarii iar la etaj erau locuintele. Complexul de case Sugalete a fost ridicat la 1480 si aici sa deschisa prima farmacie din oras. In drum catre Bucuresti, facem un popas in Sighisoara, vizitam centrul Cetatii Medievale a Sighisoarei. Sosire in Bucuresti la orele serii.

Reduceri :
* Copii intre 6 si 10 ani : Reducere 40 %, fara pat suplimentar, in camera cu 2 adulti
* Copii intre 10 si 12 ani : Reducere 25 %, cu pat suplimentar, in camera cu 2 adulti
Gratuitate : Copii intre 4 si 6 ani
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de oragnizarea cat mai buna a perioadei de vacanta.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.
Important :
– Nominalizarea hotelurilor / pensiunilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului coordonator de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice si a altor activitati de inchiriere a altor mijloace de transport cum sunt Jeep-urile, barcile si altele, sunt diferite functie de sezonalitate, agentia nu incaseaza si nu vinde bilete de intrare la obiectivele turistice. Agentia Sara Travel informeaza turistii cu privire la costurile aproximative ale biletelor de intrare.
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si odata cu inscrierea in excursie, va exprimati acordul in ceea ce priveste legea de prelucrare a datelor cu caracter personal (GDPR).

*Agentia NU organizeaza partaje.

Bine de stiut:
Excursiile la munte ne dau prilejul cateodata, ca intr-o singura zi, sa trecem prin mai multe anotimpuri si de aceea, hainele cele mai potrivite sunt cele cu protectie termica si vi le recomandam : nu ocupa loc mult in bagaj si nu necesita o atentie deosebita la impachetare. Un mic rucsac si musai bidonasul cu apa nu trebuie sa lipseasca din bagaj.

Conditii de Inscriere si participare :

– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, in care precizati numele, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul – Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 30% din valoarea excursiei. Se poate Plati in 2 sau 3 rate la sediul agentiei Sara Travel sau prin Transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar.
– Ultima rata se plateste cu 14 zile inainte de plecare.

Acte necesare : carte de identitate

Agentia Sara Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate seria IF-i nr 3061 emisa in data de 17.12.2019, perioada de valabilitate: 04.01.2020-03.01.2021

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320 / office@saratravel.ro / 021.450.90.26