Excursie de Ziua Femeii la Istanbul. 05-08 martie 2020

Excursie de Ziua Femeii la Istanbul. 05-08 martie 2020

Atractiile excursiei si avantajele dumneavoastra :

– Croaziera pe Bosfor cu masa inclusa si spectacol: Seara Turceasca
– Vizitarea Istanbul
– Vizitarea Parcului Miniaturk- Turcia in miniatura
– Cumparaturi in Marele Bazar si in Bazarul cu mirodenii
– Croaziera Marea Marmara Insula Mare – Buyukada cu masa inclusa si plimbare cu Caleasca
– Vizitarea Acvariului Istanbul
– Vizita la Edirne : Delta Raului Maritsa, Tava Guinness Book, Cetatea, Moscheea Selimiye

Tarif : 145 euro/pers.

Data de plecare : 05-08 martie 2020

Ora : 06:00 – la Dealul Patriarhiei

De ziua Femeii, cel mai frumos mod de petrecerea timpului sunt cumparaturile de placere. Turcia este cea mai potrivita destinatie pentru o astfel de placere. Simtindu-ne in largul nostru si doamnele, dar si domnii, petrecem cateva ore bune in bazar, vizitam si Mall-ul in care se afla cel mai mare Acvariu din Istanbul. Daca suntem in Istanbul, Croaziera pe Bosfor e ca ceva obligatoriu de facut. Cand suntem la bordul vasului de croaziera si strapungem granita dintre Europa si Asia, dar totodata taiem cu imaginatia Marea Neagra si Marea Marmara care se intalnesc in aceasta Stramtoare, ne cuprinde un sentiment aparte si parca constientizam libertatea pe care o capeti calatorind. Frumusetea si maretia cladirilor care se vad de la bordul navei, peisajele, sunt coplesitor de frumoase. Parcul Turcia In Miniatura ne va face sa gandim deja urmatoarele puncte care trebuiesc vizitate, si asta cat de curand, la revenirea noastra in Turcia. Insula Printului, unde ne plimbam cu trasura, este o insula unde localnicii vor sa elimine poluarea in totalitate si sa pastreze natura cat mai pura. O masa de peste pe insula, sau la alegere, orice fel de mancare, sunt un prilej de rasfat, de aceasta data, rasfat al papilelor gustative.

Servicii incluse :

– Transport autocar cu aer conditionat, scaune rabatabile, instalatie audio/video
– Cazare 3 nopti cu mic dejun

– Ghid insotitor de grup din partea agentiei

Servicii contra-cost :
– Intrarile la obiectivele turistice si ghizii acestora

– Asigurare medicala de calatorie si asigurarea storno

– Cheltuieli personale, mese si alte vizite nementionate
– Bilete de transport in comun
– Croaziera pe Bosfor cu masa inclusa ( bauturi locale nelimitat) si spectacol: Seara Turceasca
– Croaziera pe Insula Buyukada cu masa inclusa si plimbare cu Caleasca
– Ghid local( 15 euro/pers)

Supliment camera single: 60 euro

Ziua 1) : La ora 06:00 plecam de la Baza Dealului Patriarhiei pe traseul : Bucuresti – Ruse – Edirne – Istanbul. La Edirne vizitam dealul Fortificatiei din vremea razboiului ruso-turc, mini-delta formata de raul Maritsa, traversam podul peste rau si ajungem in locul unde era fosta frontiera cu Bulgaria. Vedem expusa tava cu diametrul de 7 m si adanca de 80 cm in jurul careia bucatarii din Edirne au pregatit 600 kg de ficat de miel si au intrat in Cartea Recordurilor in 2018. Nu ratam nici vizita la vestita si cunoscuta Moschee Selimiye, cea cu 999 de ferestre, al carei arhitect a fost Mimar Sinan. Aceasta a fost construita la cererea sultanului Selim al II-lea, in perioada 1569 – 1575 si a fost inaugurata la trei luni de la moartea Sultanului. Aceasta constructie este reprezentativa in lumea islamica, astfel ca Mihrabul este vizibil din orice unghi al moscheei, are cea mai mare cupola din Turcia. Ajungem la Istanbul si facem un tur by night traversam podurile care leaga Europa de Asia. Cazare Q Hotel Laleli 3* ( sau similar)

Ziua 2) : Mic dejun. Astazi vedem Parcul MiniAturk, Turcia in miniatura, cu cladirile reprezentative si alte edificii importante din Turcia si din tinuturile stapanite de Imperiul Otoman. Cunoscand si vizitand Turcia in intregime, deodata ne dorim sa vizitam in realitatea cel putin cateva obiective din cele vazute aici. Masa de pranz va propunem sa o servim la unul din restaurantele Mall-ului unde mergem sa vizitam Acvariul. Si aici avem posibilitatea sa facem diverse cumparaturi, fiecare dupa preferinte. Si Marele Bazar este tot o tentatie careia nu-i rezistam. Seara va propunem Croaziera pe Bosfor cu masa inclusa ( bauturi locale nelimitat) si spectacol: Seara Turceasca. Transportul de la hotel la port si returul este inclus in costul croazierei si se face cu autocarul partenerilor turci. La bordul navei nu lipsesc preparatele culinare specifice, spectacol cu cantece si dansuri traditionale turcesti ( costul este 45 €/pers.). Vizitele zilei se fac pietonal si cu transportul in comun. Cazare Q Hotel Laleli 3* ( sau similar).

Ziua 3) : Mic dejun. Optional- Croaziera pe Marea Marmara pentru a admira minunatele Insule ale Printului. Facem un popas pe Insula Mare – Buyukada, unde circula doar trasuri, biciclete si pietoni, avem masa inclusa si plimbarea cu Caleasca in Turul Insulei (costul croazierei cu masa inclusa 45 €/pers.). Ne intoarcem in Istanbul, timp liber pentru shopping in Marele Bazar care are nici mai mult nici mai putin de 64 strazi. Pentru seara va propunem cina turceasca la Restaurant cu program artistic de dansuri orientale, o distractie pe cinste de Ziua Femeii. Si astazi deplasarile zilei se fac pietonal si cu transportul in comun. Cazare Q Hotel Laleli 3* ( sau similar)

Ziua 4) : Mic dejun. La Multi ani doamnelor, domnisoarelor, este ziua tuturor, zi in care trebuie doar sa fie veselie, armonie, buna dispozitie. O ultima trecere in revista a frumosului oras Istanbul sau cateva ultime cumparaturi, luandu-ne ramas bun de la aceasta mare metropola. Orasul este asezat pe sapte coline la fel ca Roma si are al treilea cel mai vechi metrou din lume. Dar este si orasul care depaseste numarul populatiei din 131 de tari. Plecam spre Bucuresti, sosire in cursul serii in functie de trafic si formalitatile vamale.

Reduceri :
– Copii cu varsa intre 06- 10 ani neimpliniti : reducere 30 euro
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de oragnizarea cat mai buna a perioadei de vacanta.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.
Conditii de Inscriere si participare :
– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;

– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, sau SMS sau WhatsApp la numarul 0766409186: precizati nume/prenume, CNP, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 50% din valoarea excursiei. Se poate Plati in 2 sau 3 rate la sediul agentiei Sara Travel, sau Transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar , RON (BNR+2% cursul din ziua platii) : IBAN RO13BTRLRONCRT0328438901 sau EURO RO60BTRLEURCRT0328438901

– Ultima rata ( Plata Integrala) se plateste cu 14 zile inainte de plecare.

Important :

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.

– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.

– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).

– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice sunt diferite functie de sezonalitate

– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia Sara Travel nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Acte necesare : Pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Agentia Sara Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate seria IF-i nr 3061 emisa in data de 17.12.2019, perioada de valabilitate: 04.01.2020-03.01.2021

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320; office@saratravel.ro / 021.450.90.26 /