Excursie 1 zi Lacul Sf. Ana & Rezervatia Tinovul Mohos. 30 mai 2020

Excursie 1 zi Lacul Sf. Ana & Rezervatia Tinovul Mohos. 30 mai 2020

Evadare intr-o natura altfel, locuri mai putin stiute !

Atractiile Excursiei si avantajele dumneavoastra:

– Vizitam Turbaria Tinovul Mohos
– Lacul Sf Ana
– Avantajul de a calatori pe distante scurte si a vedea cat mai multe obiective turistice
– Avantajul grupurilor mici este cea mai buna forma de calatorie in aceasta perioada

Masuri de Protectie:

– Excursia noastra se desfasoara in aer liber si are caracter de drumetie foarte usoara
– Autocarele/ midiautocarele cu care calatorim sunt dezinfectate zilnic, sunt spatioase si lejere
– La bordul autocarelor/ midiautocarelor avem dezinfectanti de maini pusi la dispozitia dumneavoastra
– Avem grija ca turistii participanti la excursii sa nu provina din zonele cu risc epidemiologic

Recomandare : pentru economisirea timpului dumneavoastra si pentru a evita deplasarile inutile, va recomanda sa efectuati plata prin banca: on line, sau la bancomate pentru detinatorii de card Alpha Bank sau Transilvania, sau depunere directa in contul agentiei.

Tarif : 150 lei/persoana

Perioada Ora plecare
30 mai 2020 06:00 – la Dealul Patriarhie
30 aug. 2020 06:00 – la Dealul Patriarhie
17 oct. 2020 06:00 – la Dealul Patriarhie
Ce poate fi mai frumos decat natura?! Lacul Sf Ana, singurul lac vulcanic din tara, apa limpede in care se vad micile bancuri de pesti care vin catre mal, parca special sa ne salute.
Turbaria Tinovul Mohos, rezervatie naturala, in care patrundem insotiti de ghidul specializat al locului, astfel aflam si multe legende despre acest tinut.
Rezervatia Tinovul Mohos si Lacul Sf Ana, ambele formate pe cratere de vulcan, redau pentru ochiul vizitatorului cele mai frumoase peisaje naturale. Sa ne bucuram impreuna de aceasta zi minunata.

Servicii incluse :
– Transport autocar clasificat minim 3* cu aer conditionat
– Ghid autorizat insotitor de grup

Servicii contra-cost :
– Cheltuieli personale
– Mesele si cheltuielile personale

Ce facem astazi:
La ora 06:00 se pleaca de la baza Dealului Mitropoliei si la ora 06:10 de la statia Metrou Victoriei (bd. Aviatorilor).
Gandul de relaxare devine din ce in ce mai pronuntat pe masura ce se schimba relieful si intram in frumosul decor montan din Valea Prahovei. Astazi profitam din plin de excursia care imbina muntele cu lacul si Rezervatia Naturala Tinovul Mohos. Despre Rezervatie, sau Turbarie circula legendele cum ca aici intalnim mici ochiuri de apa care nu au fund.
Tinovul Mohos inseamna Lacul cu Muschi: intram in aceasta rezervatie si pasim doar pe potecile amenajate. Intrarea in rezervatie se face printre brazi si iarba, care brusc devine doar muschi si in locul brazilor mareti apar pini mai pitici, tufe de merisor de munte, rozmarin salbatic si bumbacarita. Datorita stratului de muschi care in unele zone ajunge si la 20 metri, totul fiind imbibat cu apa, atunci cand pasim, vedem schimbarea din jurul nostru.
Tinovului Mohos are plante unice in Romania, cum sunt carnivorele (roua cerului, considerata regina tinovului), ruginare este planta de 10 ori mai otravitoare decat matraguna. Intalnim 20 de specii de muschi de turba, trestia de camp, rachita, pinul silvestru, mesteacanul pitic si mesteacanul pufos.
Daca ce am vazut pana acum nu ne-a fascinat indeajuns, cu siguranta cand vedem cele 2 lacuri ale rezervatiei vom fi doar cu gandul la relaxare si visare. Peisajul care se oglindeste in luciul nemiscat al apei are o stralucire aparte.
Mergem catre Lacul Afanta Ana. Intram pe pontonul amenajat deasupra apei si imaginar suntem inconjurati de pestii care ajung pana la mal. Pestii de diferite marimi, care mai decare parca vor sa ne transmita un bun venit. Nu stii unde sa privesti mai degraba: la peisajul in culori, la pestii care-ti dau binete, la tine insuti sau la aceasta zi de vacanta binemeritata.
Intoarcerea catre casa vine cu amintirea unei zile de neuitat. Sosire in Bucuresti la orele serii.

Atentionare : Programul are caracter de drumetie de ~ 2 ore in care se preteaza incaltaminte adecvata drumetiilor, rucsacel cu apa, eventual si pelerina.

Reduceri:
* Reducere de Grup: pentru plata integrala grup 10 persoane, cea de-a 11 persoana primeste gratuitate integrala;
* La achitarea integrala pentru 5 pers., reducerea este de 3%,
* La achitarea integrala pentru 8 pers, reducerea este de 4% ( nu se cumuleaza cu alte inscrieri ale altor grupuri/ minigrupuri si nici cu alte reduceri)
* Important: daca apar renuntari ale persoanele inscrise in cadrul unui grup de reducere, grupul va pierde integral reducerea si tariful va fi cel de baza al excursiei.
* Copii in varsta pana la 10 ani achita suma de 70 lei
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor sunt dezinfectate zilnic, au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de oragnizarea cat mai buna a perioadei de vacanta.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.
Important :
– Masurile de igiena a mainilor si a incaltamintei sunt o prioritate si ne vom ingriji de acest aspect in permanenta pe toata durata excursiei
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice si a altor activitati de inchiriere a altor mijloace de transport cum sunt Jeep-urile, barcile si altele, sunt diferite functie de sezonalitate, agentia nu incaseaza si nu vinde bilete de intrare la obiectivele turistice. Agentia Sara Travel informeaza turistii cu privire la costurile aproximative ale biletelor de intrare.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si odata cu inscrierea in excursie, va exprimati acordul in ceea ce priveste legea de prelucrare a datelor cu caracter personal (GDPR).

Bine de stiut:
Excursiile care includ drumetii si activitati in aer liber sunt cele mai dorite si agreeate in aceasta perioada. Pentru a beneficia de timpul nostru la maxim si pentru a petrece cat mai mult in aer cucarat, astazi suntem pregatiti de acasa pentru Picnic. Un mic rucsac si musai bidonasul cu apa completeaza outfitul nostru.

Conditii de Inscriere si participare :
– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, in care precizati numele, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul – Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 50% din valoarea excursiei. Se poate Plati in 2 rate la sediul agentiei Sara Travel sau prin Transfer bancar : depunere directa in cont, plata integrala a excursiei, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar, sau la Alpha Bank, pentru detinatorii de card Alpha Bank depunere la bancomat, sau la sucursala bancii.
– Ultima rata se plateste cu 14 zile inainte de plecare.

Acte necesare : carte de identitate

Agentia Sara Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate seria IF-i nr 3061 emisa in data de 17.12.2019, perioada de valabilitate: 04.01.2020-03.01.2021

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320 / office@saratravel.ro / 021.450.90.26