office@saratravel.ro    Acceptam tichete de vacanta

De ce sa cumpar vacanta prin agentia de turism?

Excursii reusite prin Sara Travel > De ce sa cumpar vacanta prin agentia de turism?

De ce sa cumpar vacanta prin agentia de turism?

In zilele noastre suntem motivati sa avem temeri, sa fim cu bagare de seama. De aceea Agentul de Turism experimentat va furnizeaza din interiorul agentiei, informatii despre solicitarile dumneavoastra de vacanta. Doar in acest fel vacanta va fi o experienta de neuitat.

Diferenta dintre o rezervare facuta pe internet pe site-ul unui hotel si rezervarea facuta printr-o agentie de turism, dupa oferirea de alternative si costuri va asigura reusita si tihna concediului. Cunoastem cu totii situatii in care, turisti din toata lumea si-au rezervat pe internet vacanta visata, dar ajunsi la fata locului, visul i-a trezit la realitate intr-un mod desigur, neplacut. Poate stelele hotelului corespund, dar nu exista loc amenajt pentru copii, sau banda pentru personele cu handicap, sau te afli in luna de miere si hotelul este pentru familisti—copii care roiesc si agitatie continua. Iar toate acestea duc la risipa timpului dumneavoastra, de aceea recomandam sa va adresati specialistilor din Agentia de Turism.

Primul pas : stabilirea bugetului si a perioadei de vacanta:

Tarifele mici nu inseamna neaparat riscuri, dar nici un confort de neuitat. Este bine ca bugetul sa fie discutat in familie, astfel, odata ajunsi in fata agentului de turism, ambii soti sunt deja de acord si nu se contrazic in public. Agentul de turism va sti catre ce fel de pachete de vacanta sau oferte turistice va propune si va fi in masura sa gaseasca exact ce va doriti, oferindu-va chiar si alternative.

O vacanta in perioade de varf de sezon sau in timpul marilor sarbatori ( Craciun, Revelion, Paste) au alte tarife mai ridicate si atunci ori achizitionam din timp, ori ne indreptam catre alte perioade. O vacanta achitata cu 4 sau chiar 5 luni in avans are cu siguranta reduceri pana la 20-30%. In cazul achitarii in avans a acestor vacante este recomandat sa se incheie si o asigurare tip storno- agentul dumneavoastra de turism va poate explica amanuntit avantajele. Este valabila regula cumpararii in avans indeosebi a biletelor de avion, deoarece costurile sunt simtitor diferite fata de doar cateva zile inainte de calatorie. In cazul excursiilor cu autocarul, principalul avantaj este ca si cel ce va achita ultimul si va sta pe ultima bancheta va plati acelasi cost cu cel care va sta pe prima bancheta, numai ca acesta din urma a achitat excursia cu mult timp inainte.

Alegeti agentia de turism si agentul de turism al dumneavoastra:

Consideram acest pas cel mai important : Odata stabilita relatia cu agentia de turism si cu Agentul de Turism, acesta retine si tine cont despre preferintele fiecarui client in parte. Astfel, data viitoare cand veti apela la agentia de turism, deja aveti Agentul dumneavoastra si nu va trebui sa va expuneti preferintele si sa va faceti inteles din nou, de alte persoane – se elimina timp pierdut inutil.

Stabileste tipul de vacanta cu agentul de turism:

Povesteste agentului tau de turism despre preferintele turistice: Se recomanda maleabilitate din punct de vedere al destinatiilor (tari, statiuni), exprimati-va preferinta cu privire la calitatea serviciilor si lasati in grija agentului acest lucru. In cazul in care exista pachete turistice similare, sau oferte speciale, este bine sa acordati o sansa si acestora, fara sa faceti din destinatia dorita una imperativa doar pentru ca asa ati auzit, sau ca ati mai fost in locul respectiv. Dati o sansa voua, sa puteti cuprinde in caietul amintirilor si alte puncte geografice. Agentii de Turism au informatii precise asupra tuturor destinatiilor, alternativele de oferte ridicandu-se, de multe ori, peste calitatea pachetului cerut de voi.

Concluziile:

Exista intotdeauna tentatia sa migrati in cautare de oferte speciale si preturi reduse. Dar oferte speciale si tarife reduse, ba chiar preferentiale pentru clientii fideli ai agentiei gasiti si in agentia de turism care incearca sa-si fidelizeze si sa-si pastreze clientii, indeosebi pentru faptul ca de indata ce sa stabilit un raport de colaborare intre agentul de turism si turist va puteti considera ‘’pe maini bune’’. Sfatul nostru pentru evitarea surprizelor neplacute de orice fel este ca odata stabilita o relatie cu agentia si implicit cu agentul de turism sa va mentineti aceasta calitate de client fidel. Un alt avantaj este si informarea constant ap care o stabileste agentia cu clientii sai, astfel nu puteti rate nici ofertele special sau de ultim moment (last minut). Retineti doar atat :ofertele turistice sunt limitate!