Vulcanul Racos & Stejarul Secular! 26.09.2020
Excursii reusite prin Sara Travel > Tours > Drumetie > Vulcanul Racos & Stejarul Secular! 26.09.2020

O zi in natura minunata, in decorul peisajelor cum numai Romania le poate oferi, cu perdele de culoare, cu lac verde de smarald si cerul albastru- senin !

Atractiile Excursiei si avantajele dumneavoastra:

– Vulcanul de la Racos,
– Lacul de Smarald,
– Coloanele de Bazalt,
– Stejarul Secular de la Mercheasa
– Avantajul de a calatori pe distante scurte si a vedea cat mai multe obiective turistice
– Avantajul grupurilor mici este cea mai buna forma de calatorie in aceasta perioada

SHARE
  • Excursie in:Romania
  • Data : sept. 26 - sept. 26
  • Tarif / Pers. :

    120 lei

Ziua 1

Intalnirea cu insotitorul de grup la ora 06:20 la Dealul Patriarhiei, plecare ora 06:30 pe traseul Bucuresti – Ploiesti – Brasov- Rupea – Racos – Bucuresti

Astazi tranzitam Valea Prahovei, in drum catre Mercheasa, pentru a admira Stejarul din Mercheasa, vechi de 900 ani, cel care a intrat in atentia specialistilor si este considerat cel mai batran arbore, iar pentru a-l inconjura este nevoie de minim 9 persoane. Pentru a ajunge la Stejarul secular, se trece si pe la Fantana Sarata din care oamenii isi iau apa sarata si o folosesc la conservare, chiar si la pentru muraturi. Dupa vizitarea acestui loc, ne indreptam catre Racos, la Vulcanul stins, Sfinxul de la Racos, Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald.
Toate acestea sunt obiective turistice rare, a caror frumusete si iti taie respiratia. Nemaivorbind de importanta lor din punct de vedere geologic, acestea sunt locuri aproape neatinse de cizilizatie.

Intoarecere in Bucuresti la orele serii.

Atentionare : Programul are caracter de drumetie de ~ 2 ore in care se preteaza incaltaminte adecvata drumetiilor, rucsacel cu apa, eventual si pelerina.

Masuri de Protectie:

– Excursia noastra se desfasoara in aer liber si are caracter de drumetie, sunt excluse vizitele in spatii inchise
– Autocarele/ midiautocarele cu care calatorim sunt dezinfectate zilnic, sunt spatioase si lejere
– La bordul autocarelor/ midiautocarelor avem dezinfectanti de maini pusi la dispozitia dumneavoastra
– Avem grija ca turistii participanti la excursii sa nu provina din zonele cu risc epidemiologic ( fiecare turist completeaza un formular- declaratie pe propria raspundere )

Recomandare : pentru economisirea timpului dumneavoastra si pentru a evita deplasarile inutile, va recomandam sa efectuati plata prin banca: on line, sau la bancomate pentru detinatorii de card Alpha Bank sau Transilvania, sau depunere directa in contul agentiei.

Dornici de revedere, nerabdatori sa calatorim, ne bucuram impreuna de excursiile in care ne relaxam, excursii cu drumetii usoare in aer liber.
Excursia noastra are avantajul vizitarii mai multor locuri in aceeasi zi. Vulcanul Racos, despre care spui dupa ce il vizitezi, ca ai avut senzatia fie doar si pentru o clipa, ca selenizezi. Totodata accepti in sinea ta ca nu credeai sa intalnesti in Romania un loc atat de frumos.
Sfinxul, Lacul de smarald, apa de culoarea turcoazului; pana azi nu stiai ca apa unui mic lac poate avea astfel de culoare.
Coloanele de Bazalt, si acestea impunatoare, inalte si drepte ca niste strajeri care stau de paza ca nimic din aceasta natura sa nu se clinteasca si sa nu fie deranjat decat cu privirile noastre curioase.
Stejarul de la Mercheasa, mai putin cunoscut, este supranumit Batranul Carpatilor, dar deja am spus prea mult despre aceaste locuri pe care, vizitandu-le simti ca iti mangaie sufletul, iti starnesc si mai mult dorinta de a calatori si de a descoperi locuri in care cu adevarat te relaxezi.
Servicii incluse :
– Transport autocar clasificat minim 3* cu aer conditionat
– Ghid autorizat insotitor de grup

Servicii contra-cost :
– Cheltuieli personale
– Mesele si cheltuielile personale