Prislop, Geoagiu Bai & Biserica Densus. 14-15.11.2020
Excursii reusite prin Sara Travel > Tours > Excursie cultural religioasa > Prislop, Geoagiu Bai & Biserica Densus. 14-15.11.2020

Atractiile excursiei si avantajele dumneavoastra:

– Vizitam : Statiunea Geoagiu Bai, Drumul Roman, baile daco-romane din Germisara,
– Orastie,
– Manastirea Prislop la Parintele Arsenie Boca
– Biserica Densus
– Manastirea Colt
– Frumosul Defileu al Jiului,
– Valea Oltului cu povestile sale dintre Cozia si Parang. In Horezu facem cumparaturi de tot felul. Manastirea Lainici din Defileul Jiului are mereu portile deschise calatorului. Ineditul consta in vizitarea Manastirii Cornet, pe sub care trece trenul si care are un foisor construit deasupra Oltului unde te poti reculege in voie.
– Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de oragnizarea cat mai buna a perioadei de vacanta.
– Vizitarea locurilor milenare
– Tariful afisat este final (fara costuri ascunse) pentru care se emite factura,chitanta si contract deprestari servicii. ( nu se accepta incasari la autocar).
– Tariful este garantat indiferent de numarul de participanti, astfel mijlocul de transport se adapteaza in functie de marimea grupului.

SHARE
  • Excursie in:Romania
  • Data : nov. 14 - nov. 15
  • Tarif / Pers. :

    360 lei

Ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:30 la poalele dealului Mitropoliei – Piata Unirii si plecare pe ruta Bucuresti – Rm Valcea Sibiu – Geoagiu Bai – Orastie.

Defileul Oltului vizitam Frumoasa Manastire Cornet pe sub care trece trenul. In timpul vizitei, daca se intampla sa treaca trenul, vei crede pentru o secunda ca te afli in Japonia. La Geoagiu Bai Vizitam Baile Daco – Romane si daca timpul e frumos mergem si la Cascada Clocota. Scurta prezentare a statiunii milenare. Cazare Orastie Hotel /pensiune 3*.

Ziua 2

Dupa micul dejun autocarul ne duce la Manastirea Prislop, la Parintele Arsenie Boca. Dupa inchinare, luam apa tamaduitoare de la Izvorul din curtea Sfintei Manastiri si plecam la Densus, vizitam aceasta Biserica foarte veche cu hramul Sf Nicolae care a fost zidita in sec VII. Povestea acestei Biserici isi lasa amprenta in timpurile stravechi si suntem nerabdatori sa o aflam. Astazi vizitam doua ctitorii ale Candestilor si anume Biserica Colt, si Santamarie Orlea. Biserica Colt dateaza din jurul anilor 1200 si pastreaza inca si azi cateva fresce bizantine realizate de pictorul Stefan, cel mai probabil in jurul anului 1350. Ramanem in acelasi registru al vechilor timpuri iar la Santamarie Orlea vizitam biserica cu acelasi nume. Situata langa Conacul familie Kendeffy, a Candestilor, Biserica prin vechimea ei tot din jurul anilor 1200, se arata vizitatorului intr-o combinatie a ortodoxismului cu catolicismul. Si aici intalnim pictura bizantina dar si scrieri chirilice, impreuna cu ferestre si elemente romanice si gotice. La Intoarecere parcurgem Defileul Jiului si ne oprim la Manastirea Lainici. Din Horezu cumparam vase din ceramica si alte suveniruri. Intoarecre in Bucuresti la orele serii.

Excursia noastra parcurge imaginar un spatiu milenar, astfel mergem pe urmele dacilor si ale romanilor; vizitam Germisara. Locurile minunate, incarcate de istorie, trezesc in noi sentimentul de mandrie, ca apartinem acestui spatiu in care avem istorie si avem radacini. Frumosul peisagistic ne imbie la cunoastere si relaxare. Totodata este timpul reculegerii, al dialogului cu sinele nostru; suntem in perioada postului, iar calatoriile spirituale, pelerinajele pe urmele Sfintilor si ale marilor Duhovnici sunt cele mai potrivite in aceasta perioada din an. Astfel mergem la mormantul Parintelui Arsenie Boca, vizita la Manastirile Prislop, Cornet, Lainici, Biserica Densus. Si vizita la Cascada Clocota este un moment de relaxare si visare. Manastirea Colt construita in jurul anilor 1200, este in fapt o biserica fortificata, cu ziduri de aparare, construita din piatra bruta, in stilul arhitecturii romanesti, pictata pe la anul 1350 de pictorul Stefan.La Santamarie Orlea biserica cu acelasi nume este tot o ctitorie a Candestilor, cu influente catolice si Ortodoxe.
Tariful Include :
– Transport autocarul
– Cazare 1 noapte cu mic dejun
– Cina ( cu posibilitate meniu de post)

Tariful nu include :
– Intrari la obiective turistice daca este cazul
– Cheltuieli personale

Supp sgl : 100 lei