Lacul Sf. Ana & Tinovul Mohos. 17.10.2020
Excursii reusite prin Sara Travel > Tours > Drumetie > Lacul Sf. Ana & Tinovul Mohos. 17.10.2020

Evadare intr-o natura altfel, locuri mai putin stiute !

Atractiile Excursiei si avantajele dumneavoastra:

– Vizitam Turbaria Tinovul Mohos
– Lacul Sf Ana
– Avantajul de a calatori pe distante scurte si a vedea cat mai multe obiective turistice
– Avantajul grupurilor mici este cea mai buna forma de calatorie in aceasta perioada

SHARE
  • Excursie in:Romania
  • Data : oct. 17 - oct. 17
  • Tarif / Pers. :

    150 lei

Ziua 1

La ora 06:00 se pleaca de la baza Dealului Mitropoliei si la ora 06:10 de la statia Metrou Victoriei (bd. Aviatorilor).

Gandul de relaxare devine din ce in ce mai pronuntat pe masura ce se schimba relieful si intram in frumosul decor montan din Valea Prahovei. Astazi profitam din plin de excursia care imbina muntele cu lacul si Rezervatia Naturala Tinovul Mohos. Despre Rezervatie, sau Turbarie circula legendele cum ca aici intalnim mici ochiuri de apa care nu au fund.
Tinovul Mohos inseamna Lacul cu Muschi: intram in aceasta rezervatie si pasim doar pe potecile amenajate. Intrarea in rezervatie se face printre brazi si iarba, care brusc devine doar muschi si in locul brazilor mareti apar pini mai pitici, tufe de merisor de munte, rozmarin salbatic si bumbacarita. Datorita stratului de muschi care in unele zone ajunge si la 20 metri, totul fiind imbibat cu apa, atunci cand pasim, vedem schimbarea din jurul nostru.
Tinovului Mohos are plante unice in Romania, cum sunt carnivorele (roua cerului, considerata regina tinovului), ruginare este planta de 10 ori mai otravitoare decat matraguna. Intalnim 20 de specii de muschi de turba, trestia de camp, rachita, pinul silvestru, mesteacanul pitic si mesteacanul pufos.
Daca ce am vazut pana acum nu ne-a fascinat indeajuns, cu siguranta cand vedem cele 2 lacuri ale rezervatiei vom fi doar cu gandul la relaxare si visare. Peisajul care se oglindeste in luciul nemiscat al apei are o stralucire aparte.
Mergem catre Lacul Afanta Ana. Intram pe pontonul amenajat deasupra apei si imaginar suntem inconjurati de pestii care ajung pana la mal. Pestii de diferite marimi, care mai decare parca vor sa ne transmita un bun venit. Nu stii unde sa privesti mai degraba: la peisajul in culori, la pestii care-ti dau binete, la tine insuti sau la aceasta zi de vacanta binemeritata.
Intoarcerea catre casa vine cu amintirea unei zile de neuitat. Sosire in Bucuresti la orele serii.
Atentionare : Programul are caracter de drumetie de ~ 2 ore in care se preteaza incaltaminte adecvata drumetiilor, rucsacel cu apa, eventual si pelerina.

Masuri de Protectie:

– Excursia noastra se desfasoara in aer liber si are caracter de drumetie foarte usoara
– Autocarele/ midiautocarele cu care calatorim sunt dezinfectate zilnic, sunt spatioase si lejere
– La bordul autocarelor/ midiautocarelor avem dezinfectanti de maini pusi la dispozitia dumneavoastra
– Avem grija ca turistii participanti la excursii sa nu provina din zonele cu risc epidemiologic

Recomandare : pentru economisirea timpului dumneavoastra si pentru a evita deplasarile inutile, va recomanda sa efectuati plata prin banca: on line, sau la bancomate pentru detinatorii de card Alpha Bank sau Transilvania, sau depunere directa in contul agentiei.

Ce poate fi mai frumos decat natura?! Lacul Sf Ana, singurul lac vulcanic din tara, apa limpede in care se vad micile bancuri de pesti care vin catre mal, parca special sa ne salute.
Turbaria Tinovul Mohos, rezervatie naturala, in care patrundem insotiti de ghidul specializat al locului, astfel aflam si multe legende despre acest tinut.
Rezervatia Tinovul Mohos si Lacul Sf Ana, ambele formate pe cratere de vulcan, redau pentru ochiul vizitatorului cele mai frumoase peisaje naturale. Sa ne bucuram impreuna de aceasta zi minunata.
Servicii incluse :
– Transport autocar clasificat minim 3* cu aer conditionat
– Ghid autorizat insotitor de grup

Servicii contra-cost :
– Cheltuieli personale
– Mesele si cheltuielile personale