Excursie Moldova & Transilvania. 28 – 30 mai 2021
Excursii reusite prin Sara Travel > Tours > Excursie cultural religioasa > Excursie Moldova & Transilvania. 28 – 30 mai 2021

Circuit cultural-religios

Vizitele la saline sunt binevenite in orice anotimp, Salina Praid are portile deschise; atractiile sunt si micile magazine care vand sare sub diferite forme.
Ceramica de Corund ( sau Korond) cat si artizanaturile lucrate manual sunt adevarate tentatii si imposibil sa plecam din acest sat fara cumparaturi.
Vizitam Manastiri mai putin cunoscute din Moldova, cum sunt Manastirile Giurgeni si Nechit.
Cetatea Alba Carolina si Cetatea Devei, Manastirea Prislop si Lainici ne asteapta sa le revedem sau redescoperim.
Muntele Cozla cu splendoarea peisajului la care ajungem urcand cu telecabina din Piatra Neamt.
Toate aceste locuri au crosetat o Romanie frumoasa, care merita vizitata si va invitam alaturi de noi!

– Acceptam plata cu vouchere de vacanta sau carduri de vacanta –

Servicii incluse :
–  transport cu autocarul clasificat, cu aer conditionat;
–  2 nopti cazare cu mic dejun in camere cu 2 si 3 paturi (la alegere) ;
–  ghid autorizat insotitor de grup

Servicii contra-cost :
– Biletele de intrare la obiective turistice;
– Mesele

Supliment camera single : 150 lei

Reduceri :
* Copii intre 2 si 7 ani : 210 lei in camera cu 2 adulti
* Copii intre 7 si 10 ani : 300 lei cu pat suplimentar, in camera cu 2 adulti
Gratuitate : Copii intre 0 si 2 ani

SHARE
  • Excursie in:Romania
  • Data : mai 28 - mai 30
  • Tarif / Pers. :

    530 lei

Ziua 1

Vineri- La ora 06:30 intalnirea cu ghidul la Dealul Patriarhiei. La ora 06:45 in Statia Obor ( Magazinul Obor din Sos Colentina). Prima oprire la fi la Manastirea Trotusanu, care dateaza din sec. al XVII- lea. Pe langa Icoana Izvorul Tamaduirii si alte sfinte odoare, vom afla ca maicile pregatesc tincturi din plante nenumarate cat si alte produse naturale. Drumul continua cu Manastirea Giurgeni( Icoana Maicii Domnului cu 3 ochi si 2 guri). Cand ajungem in Piatra Neamt, facem o plimbare cu telegondola pe Muntele Cozla si admiram orasul de sus. Cazare Piatra Neamt pensiune 3*

Ziua 2

Sambata – Dupa micul dejun mergem catre Manastirea Nechit unde toti vizitatorii care calca pragul acestui loc sfintit raman surprinsi de ceea ce intalnesc in interiorul acestui sfant locas. Peisajul de poveste, satele romanesti cu pitorescul lor fac deliciul drumului.Din Satul ceramicii si anume Corund cumparam frumoasa ceramica alb/rosu, sau obiecte de artinazat cum ar fi camasi din panza tesuta de casa sau alte obiecte deosebit de frumoase, unicat. Vizitam si Salina Praid. La Alba Iulia facem o scurta plimbare prin Cetatea Alba Carolina si nu plecam decat dupa o sedinta foto. Cazare la Deva, pensiune/ hotel 3 *. Seara ne putem bucura in jurul Fantanii Muzicale.

Ziua 3

Duminica – Micul dejun si admiram rezervatia naturala care se intinde pe Dealul Cetatii, urcand cu telecabina. Astfel vedem cum Cetatea scruteaza orizontul si priveste dominant si protector catre oras. Continuam cu Manastirea Prislop. Defileul Jiului mereu spectaculos, plin de culoare, pare a fi un canion adevarat indeosebi acolo unde diferenta de nivel dintre sosea si rau este mai mare. Ne oprim si la Manastirea Lainici. La Horezu admiram si cumparam un alt tip de ceramica, decorata si colorata diferit fata de cea de la Corund. Continuam drumul catre casa unde ajungem la orele serii.

Inscrierea si plata excursiei:
– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, sau SMS sau WhatsApp la numarul 0766409186: precizati nume/prenume, CNP, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata se face la momentul rezarvarii si se achita la sediul agentiei Sara Travel, sau transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar: IBAN RO13 BTRL RONC RT03 2843 8901.
– Se poate plati cu vouchere si carduri de vacanta ( se achita suma integral, nu se accepta rate)
– Se poate plati in in rate : 50% la inscriere, restul sumei cu 10 zile inaintea datei de plecare.
– Turistul care a achitat avansul ( 50% din valoarea totala), este turist inscris la excursie.

Transport:
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor sunt dezinfectate zilnic, la bordul acestora se pune la dispozitia turistilor dezinfectanti pentru maini. Masinile au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.

Informatii Oferta:

Important :
– Nominalizarea hotelurilor / pensiunilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului coordonator de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice si a altor activitati de inchiriere a altor mijloace de transport cum sunt Jeep-urile, barcile si altele, sunt diferite functie de sezonalitate, agentia nu incaseaza si nu vinde bilete de intrare la obiectivele turistice. Agentia Sara Travel informeaza turistii cu privire la costurile aproximative ale biletelor de intrare.
– Agentia NU organizeaza partaje.

Eventuale evolutii de tarife:
– Preturile agreate mentionate in oferta de excursie pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
– Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb valutar, cresteri ale pretului petrolului, etc. – Daca tariful final de vanzare depaseste o crestere mai mare de 8%, turistul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
– Reducerile de tarife se pot face in cazul unor promotii primite de la partenerii externi sau agentia de turism decide aceste reduceri. Reducerile sunt limitate, valabile pe un termen stabilit si pentru un anumit numar de locuri. – Reducerea/ promotia poate inceta fara obligatia din partea agentiei de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare in promotia respectiva.
– In acelasi timp agentia de turism nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, fata de turistii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un tarif mai mare. Chiar in cazul avansurilor achitate, plata finala se efectueaza conform tarifului inscris la intocmirea contractului de calatorie, respectiv la achitarea avansului.

Servicii ghid / coordonator de grup:
1. Agentia Sara Travel asigura ghid coordonator de grup pe perioada circuitului/ excursiei, vorbitor de limba romana.
2. Ghidul urmareste ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista neconcordante fata de programul excursiei, ghidul depune toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
3. In tururile de oras incluse in program/ obiective turistice vizitate, se folosesc ghizi locali vorbitori de limba engleza. Ghizii locali isi termina serviciile odata cu terminarea programului de vizitare a orasul / obiectivului turistic.
4. Ghidul coordonator de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Protectia datelor cu caracter personal:
Prelucrarea datelor cu caracter personal ale turistilor sunt solicitate de furnizorii de servicii ( transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc ), Agentia de Turism colecteaza si transmite mai departe pentru buna functionare si finalizarea rezervarilor si a serviciilor turistice.

Acte necesare : carte de identitate

Agentia Sara Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate seria IF-i nr 3155 perioada de valabilitate: 04.01.20210-03.01.2022

NOTA:
A. Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
B. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320 / office@saratravel.ro / 021.450.90.26