Excursie la Istanbul. 21 -25 apr. 2021
Excursii reusite prin Sara Travel > Tours > Excursii arhivate > Excursie la Istanbul. 21 -25 apr. 2021

sold out

Istanbul – si gandul zboara la cumparaturi, ospitalitate, croaziera pe Bosfor dulciuri delicioase.
Propunem spre viitare Marele Bazar, Bazarul Egiptean, punctul de panorama Pierre Lottie si Funicularul, Croaziera pe Bosfor, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Hipodromul, Patriarhia Ecumenica, Biserica Vlaherne, Izvorul Tamaduirii, Biserica romaneasca Sf Parascheva, Croaziera Marea Marmara Insula Mare – Buyukada; Vizita la Edirne : Delta Raului Maritsa, Tava Guinness Book, Cetatea, Moscheea Selimiye.

Servicii incluse:

– Transport autocar cu aer conditionat, incalzire, scaune rabatabile, instalatie audio/video
– Cazare 3 nopti cu mic dejun
– Ghid coordonator de grup din partea agentiei Sara Travel

Servicii contra-cost:
– Intrarile la obiectivele turistice, si ghizii acestora
– Asigurare medicala de calatorie si asigurarea storno
– Cheltuieli personale, mese si alte vizite nementionate
– Bilete de transport in comun,
– Croaziera pe Bosfor cu masa inclusa ( bauturi locale nelimitat) si spectacol:Seara Turceasca
– Croaziera pe Insula Buyukada cu masa inclusa si plimbare cu Caleasca
– Ghid local ( 10 euro/pers)

Supliment camera single: 60 euro

Reduceri :
– Copii cu varsa intre 06- 10 ani neimpliniti : reducere 50 euro
– La 10 persoane platitoare, ce-a de-a 11-a persoana primeste gratuitate ( sau se poate imparti membrilor grupului ca o reducere )

SHARE
  • Excursie in:Turcia
  • Data : apr. 21 - apr. 25
  • Tarif / Pers. :

    175 

Stoc epuizat

Ziua 1

La ora 22:30 plecam de la Baza Dealului Patriarhiei pe traseul : Bucuresti – Ruse – Edirne – Istanbul.
Traversam Bulgaria si ajungem in jurul orei 08:00 la Istanbul.

Ziua 2

Ne indreptam catre Patriarhia Ecumenica din Istanbul, vizitam Biserica Vlaherne, luam apa de la Izvorul Tamaduirii- loc aratat de Sf Fecioara in vremea Imparatului Leon, ca fiind locul cu apa sfintita tamaduitoare. Mai departe ajungem la Biserica Sf Parascheva care este o ctitorie brancoveneasca. Dupa aceaste vizite avem pauza pentru masa de pranz si ne indreptam catre cazare. Dupa amiaza timp de odihna, cumparaturi( program liber).Cazarea Hotel Ant 3+*( sau similar).

Ziua 3

Mic dejun. Astazi vedem Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Hipodromul. Timp liber la dispozitie pentru mult asteptatele cumparaturi din Bazar. Pentru seara va propunem Croaziera pe Bosfor cu masa inclusa ( bauturi locale nelimitat) si spectacol: Seara Turceasca. Nu lipsesc preparatele culinare specifice, spectacol cu cantece si dansuri traditionale turcesti ( Optional 45 €/pers.). Vizitele zilei se fac pietonal si cu transportul in comun. Cazare Hotel Ant 3+*( sau similar).

Ziua 4

Mic dejun. Optional- Croaziera pe Marea Marmara pentru a admira minunatele Insule ale Printului. Facem popas pe Insula Mare – Buyukada, unde circulatia este doar pietonala sau cu bicicletele. Pe Insula avem masa inclusa (costul croazierei cu masa inclusa 40 €/pers.). Ne intoarcem in Istanbul, timp liber pentru shopping in Marele Bazar, doar se apropie sarbatoarea Pastelui.
Bazarul din Istanbul are nici mai mult nici mai putin de 64 strazi. Cazare Hotel Ant 3+*( sau similar).

Ziua 5

Mic dejun. O ultima trecere in revista a frumosului oras Istanbul, luandu-ne ramas bun de la aceasta mare metropola. Orasul este asezat pe sapte coline la fel ca Roma si are al treilea cel mai vechi metrou din lume. Dar este si orasul care depaseste numarul populatiei din 131 de tari. Plecam spre Bucuresti, sosire in cursul serii in functie de trafic si formalitatile vamale. La Edirne vizitam dealul Fortificatiei din vremea razboiului ruso-turc, Mini-Delta formata de raul Maritsa, traversam podul peste rau si ajungem in locul unde era fosta frontiera cu Bulgaria. Vedem expusa tava cu diametrul de 7 m si adanca de 80 cm in jurul careia bucatarii din Edirne au pregatit 600 kg de ficat de miel si au intrat in Cartea Recordurilor. La Edirne nu ratam vizita la vestita si cunoscuta Moschee Selimiye, cea cu 999 de ferestre, al carei arhitect a fost Mimar Sinan. A fost construita la cererea sultanului Selim al II-lea, in perioada 1569 – 1575 si a fost inaugurata la trei luni de la moartea Sultanului. Aceasta constructie este reprezentativa in lumea islamica, astfel ca Mihrabul este vizibil din orice unghi al moscheei, are cea mai mare cupola din Turcia. E vremea sa ne indreptam si pasii si gandul catre acasa. Sosire in Bucuresti la orele serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Conditii de Inscriere si participare :
– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, sau SMS sau WhatsApp la numarul 0766409186: precizati nume/prenume, CNP, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul cu turistul : Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 50% din valoarea excursiei. Se poate Plati in 2 sau 3 rate la sediul agentiei Sara Travel, sau transfer bancar : depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar , RON (BNR+2% cursul din ziua platii) : IBAN RO13BTRLRONCRT0328438901 sau EURO RO60BTRLEURCRT0328438901
– Ultima rata ( Plata Integrala) se plateste cu 10 zile inainte de plecare.

Important :

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice sunt diferite functie de sezonalitate
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia Sara Travel nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Transport:
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor sunt dezinfectate zilnic, la bordul acestora se pune la dispozitia turistilor dezinfectanti pentru maini. Masinile au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Turistii care aleg excursiile cu autocarul au privilegiul de a beneficia de oragnizarea cat mai buna a perioadei de vacanta.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.

Acte necesare : Pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Agentia Sara Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate seria IF-i nr 3061

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320; office@saratravel.ro / 021.450.90.26 /

Stoc epuizat