Chisinau & Degustari de vinuri. 23-25.10.2020
Excursii reusite prin Sara Travel > Tours > Excursii diverse > Chisinau & Degustari de vinuri. 23-25.10.2020

De Sf Dumitru, excursie in Basarabia !

Atractiile Excursiei si avantajele dumneavoastra:

– Degustari de vinuri la Cramele Cricova, Chateau Vartely, Crama Asconi
– Chisinaul
– Muzeul Puskin
– Conacul Manuc Bey
– Manastirea Curchi
– Fabrica de Cosmetice Viorica (cumparaturi)
– Fabrica de dulciuri Bucuria (cumparaturi)
– Cina festiva de Sf Dumitru, cu lautari de la Chisinau si bucate moldovenesti
– Avantajul dumneavoastra consta in vizitarea mai multor locuri intr-un timp relativ scurt dar bine organizat
– Avantajul grupurilor mici este cea mai buna forma de calatorie in aceasta perioada

SHARE
  • Excursie in:Rep. Moldova
  • Data : oct. 23 - oct. 25
  • Tarif / Pers. :

    160 

Ziua 1

Vineri: Bucuresti – Urziceni – Buzau – Focsani – Barlad – Vaslui – Albita – Hancesti – Chisinau.
Gata de excursie: Intalnirea cu grupul la ora 06:00, la baza Dealului Mitropoliei, autocarul plin cu turisti, calatori pe file de istorie, pleaca spre hotarul de est si intra in Republica Moldova.

Dupa trecerea frontierei la Albita, mergem la Hancesti sa vizitam Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey care cuprinde urmatoarele cladiri: Palatul lui Manuc, Casa Vechilului, Cladirea Contesei, Castelul de Vanatoare, Turnul de Veghe.
Despre Manuc Bey circula o vorba cum ca ar fi fost cel mai bogat din Balcani. Tot el este cel caruia Domnitorul Constantin Ipsilanti ia acordat rangul boieresc de Paharnic. Pentru ca la Bucuresti Hanul lui Manic e punct de reper al diferitelor intalniri, mergem pe firul istoriei si aflam povestea uimitoare a acestui boier nascut la Ruse ( Rusciuc). Sosire la Chisinau, Cazare hotel 3*.

Ziua 2

Sambata – Mic dejun si incepem ziua cu Muzeul Puskin; pentru scurta vreme, poetul rus a locuit si a creeat atunci cand se afla la Chisinau. Oprire la Fabrica de bomboane Bucuria pentru cumparaturi. Aici avem prilejul intoarcerii in timp, in vremea copilariei si a dulciurilor aromate.
Excursia de astazi se continua si o putem denumi „curs de somelier si oenolog”. – Excursia la Crame este optionala.- Sa Incepem cum e mai frumos: mergem din Crama in Crama, ca la finalul vizitei fiecarui loc, sa ne bucuram si de calitatea de degustatori: Incepem cu vizitarea Cramei Asconi, vizita si degustare de vinuri.
Continuam cu Crama Chateau Vartely, degustare si vizita. Fara Crama Cricova, nu exista excursie la Chisinau, asadar, comandam autocarului sa ne poarte la nord de capitala, sa vizitam, sa degustam si sa cumparam cate ceva.
Concluzia vizitelor la Crame :“Bun ii vinul si gustos, luneca pe gat in jos“ si de aceea seara se incheie cu ospat cum se cuvine, cu bucate moldovenesti si lautari, urari de La Multi Ani Dumitre, si Dumitra, Mitica si noua tuturor, ca doar ii zi de sarbatoare.

Ziua 3

Duminica – Dupa micul dejun, vizitam Fabrica de Cosmetice si Parfumerie Viorica Cosmetic, unde participam la o demostratie practica a catorva produse cosmetice si explicatii despre produsele pe baze naturale.
Intram in laboratorul fabricii si suntem elevi-practicanti ai unui scurt curs de parfumier. La final suntem premiati si obtinem diploma de Parfumier Debutant. (testam cateva esantioane cosmetice si ne putem fabrica propriul parfum ).
Posibilitatea de cumparaturi. Scurta oprire la magazinul de specialitati – peste. Plecare catre tara, sosire in Bucuresti la orele serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

Masuri de Protectie:

– Autocarele/ midiautocarele cu care calatorim sunt dezinfectate zilnic, sunt spatioase si lejere
– La bordul autocarelor/ midiautocarelor avem dezinfectanti de maini pusi la dispozitia dumneavoastra
– Avem grija ca turistii participanti la excursii sa nu provina din zonele cu risc epidemiologic

Recomandare : pentru economisirea timpului dumneavoastra si pentru a evita deplasarile inutile, va recomanda sa efectuati plata prin banca: on line, sau la bancomate pentru detinatorii de card Alpha Bank sau Transilvania, sau depunere directa in contul agentiei.

Daca spunem Basarabia sau Republica Moldova, gandul zboara la cele mai bune vinuri, la cele mai frumoase crame si desigur la bomboanele Bucuria.
Servicii incluse :
– Transport autocar clasificat minim 3* cu aer conditionat
– Cazare 2 nopti cu mic dejun
– Ghid autorizat coordonator de grup

Servicii contra-cost :
– Cheltuieli personale
– Excursia la Crame (10 euro/pers.)
– Biletele de intrare si degustarile de vinuri la Crame
– Mesele si cheltuielile personale
– Cina festiva de Sf Dumitru si programul artistic (25 euro/Pers )

Supliment camera single: 40 euro