Cappadocia 2022 – pe Drumul Matasii. 21-28 martie 2022

Cappadocia 2022 – pe Drumul Matasii.

Perioada: 21 – 28 martie 2022
Tarif: 369 euro/pers

Turcia este destinatia preferata pentru petrecerea unei vacante in orice sezon.
Nimic mai frumos decat un circuit in care va invitam sa si ”zburam”- plimbare cu balonul.

Servicii incluse
– Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international;
– Cazare 2 nopti cu mic dejun si 5nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 3* si 4*;
– Ghid coordonator de grup din partea agentiei pe traseu.

Servicii contra-cost:
– Zborul cu Balonul
– Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID);
– Excursiile optionale, ghizii de la obiectivele turistice si intrarile la obiectivele turistice;
– Servicii de ghid local 20 euro/pers.pentru intreaga perioada a excursiei (se achita in timpul circuitului);
– Bacsisuri/ tips

Supliment camera single : 130 euro

Reduceri :
– Copii cu varsa intre 06- 10 ani neimpliniti: 200 euro
– La 15 persoane platitoare, ce-a de-a 16-a persoana primeste gratuitate ( sau se poate imparti membrilor grupului ca o reducere )

Itinerariul:
Ziua 1. Bucuresti – Edirne – Istanbul
Plecare din Bucuresti la ora 6.00, de la Dealul Patriarhiei catre Edirne – Istanbul.
Odata ajunsi la Istanbul, petrecem cateva ore la cumparaturi, sau ne plimbam pentru a intra in spiritul sarbatorilor de iarna. Cazare Istanbul, hotel Grand Emin 3+* ( sau similar).

Ziua 2. Istanbul – Bursa – Konia
Mic dejun. Astazi mergem la Bursa, prima capitala a Imperiului Otoman, cu deschidere la Marea Marmara, fiind al 4-lea oras ca marime din Turcia, dupa Istanbul, Ankara si Izmir. Bursa este numit si “Bursa verde” – Yesil Bursa, orasul denumit asa datorita zonei verzi, parcuri luxuriante, intinderi de paduri din afara orasului. Un tur pietonal in cadrul caruia vom putea admira: Marea Moschee – Ulu Camii construita de Baiazid I, Mausoleul Sultanului Osman intemeietorul Imperiului Otoman si al fiului sau, Orhan. Incheiem turul de oras cu vizita la Koza Han, un bazar din secolul al XV-lea, unde se intalneau odinioara comerciantii de pe Drumul Matasii. Continuam catre Konya, vechea capitala a Sultanatului Selgiucid si tara dervisilor rotitori. Vizitam capodopera artei islamice, si anume Mausoleul Jalal al Din, poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sau Mevlana. Cazare si cina hotel Derya 4* ( sau similar).

Ziua 3. Konia – Orasul subteran Kaymakli – Uchisar – Nevsehir- Cappadocia
Mic dejun. Suntem in continuare pe Drumul Matasii, spre Cappadocia, tinutul rupt total de cotidian, un peisaj de basme pe care doar vizitandu-l il putem descoperi, pulsand de viata, o viata aparte de tot ce am intalnit pana acum in Turcia. Exploram si orasul subteran Kaymakli, locul in care localnici isi gaseau adapost in calea invadatorilor. Tot asa si primii crestini se adaposteau si slujeau in ascuns, la adapost de orice persecutie. Vizitam asa zisul Castel Uchisar, in realitate o stanca uriasa, care arata de la departare precum un svaiter, dartoate gaurile svaiterului sunt ori intrari in inima stancii, ori adaposturi care au serviti deopotriva oamenilor si pasarilor. Uchisar era folosit tot ca refugiu de primii crestini, si odata ce patruzi in inima acestei stanci, pe interiorul ei, poti iesi din acest svaiter urias chiar deasupra unde panorama Pigeon Valley (Valea Porumbeilor) si Muntele Erciyes la departare, parca iti taie respiratia cu maretia si frumusetea de neegalat a locului. Seara, cina si cazare in Cappadocia/ Nevsehir la hotel Tassaray 4*(sau similar).

Ziua 4. Cappadocia!
Mic dejun. Valea Goreme, adevarat muzeu in aer liber care este un complex monastic ce adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete. Spre dupa amiaza, timp liber, cumparaturi sau odihna de la mijlocul excursiei.

Ziua 5. Dimineata devremeavem cea mai provocatoare propunere: zborul cu Balonul. Dupa amiaza timp liber la dispozitie. Cazare si cina Tassaray 4*(sau similar).

Ziua 6. Cappadocia – Ankara
Mic dejun. Astazi vizitam capitala Turciei, Ankara. Legenda spune ca aici s-a nascut Regele Midas, cel care orice atingea, se transforma in aur. Este al doilea oras ca marime a Turciei, cu aproximativ cinci milioane de locuitori. Suntem curiosi sa vizitam Mausoleul lui Ataturk de pe colina Anittepe, cel care a fost fondatorul Republicii Turcia si cea mai marcanta personalitate a sec XX-lea. Mausoleul adaposteste un muzeu care cinsteste memoria fostul presedinte. Cand in anul 1935 in Turcia li sa introdus tuturor locuitorilor nume de familie, acesta a primit numele de Ataturk- si anume tata al turcilor. Astazi mai vedem si Baile Romane, Columna lui Iulian, sau minaretul Belkis inalta de 15 m si ridicata in onoarea Imparatului roman Iulian Apostatul care a vizitat orasul in 361-363 d.Hr ; Moscheea Haci Bayram si ruinele Templului Augustus ridicat in onoarea Imparatului roman Octavian Augustus. Templul a fost transformat in biserica in sec al IV-lea. Cina si cazare la Ankara la Turist Hotel 4* (sau similar).

Ziua 7. Ankara- Istanbul
Mic dejun. Plecam catre unul dintre cele mai vechi orase din lume- Istanbul si totodata cel mai populat oras al Turciei. E timpul sa facem un tur pietonal in centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, Obeliscul Egiptean, Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., care din luna august 2020 a devenit din nou moschee, Moscheea Albastra, cu cele 21000 de bucati de faianta de culoare albastru-bleu.Admiram la exterior Palatul Topkapi si gradinile acestuia. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel Grand Emin 3+* ( sau similar).

Ziua 8. Istanbul- Bucuresti
Mic dejun. Optional croaziera pe Bosfor (15 € /pers.). Facem cateva ultime cumparaturi si plecam spre casa. La Adrianopol (Edirne), fosta capitala a Imperiului Otoman, vizitam bazarul situat in tunelele sau coridoarele subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara. Aici intalnim magazinele cu ceramica traditionala turceasca, cosuletele cu sapunuri in forme de fructe, multicolore si frumos parfumate, desigur ca nu vom pleca “cu mana goala” din acest bazar cochet. Bucurestiul ne primeste la o ora tarzie in seara.

Conditii de Inscriere si participare :
– Inscrierea este validata la achitarea avandului de 200 euro/persoana
– Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
– Pentru a efectua rezervarea, e suficient transmiterea unui e-mail : office@saratravel.ro, sau SMS sau WhatsApp la numarul 0766409186: precizati nume/prenume, CNP, adresa si numarul de telefon, dupa care vi se intocmeste factura si contractul de calatorie: Plata primei rate ( a avansului) se face la momentul rezarvarii si se achita 200 euro/pers. Se poate Plati in 2 sau 3 rate la sediul agentiei Sara Travel, sau transfer bancar: depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara comision bancar, RON (BNR+2% cursul din ziua platii): IBAN RO13BTRLRONCRT0328438901 sau EURO RO60BTRLEURCRT0328438901
– Ultima rata ( Plata Integrala) se efectueaza pana maxim la data de 15 decembrie 2021

Conditii medicale de calatorie in Turcia:
Conform MAE, conditiile de calatorie in Turcia sunt publicate pe siteul www.mae.ro pe care va rugam sa il consultati pentru a va informa corect.

Important :
– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de plecare, in functie de marimea grupului.
– Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in fiecare tara in parte, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
– Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.).
– In momentul sosirii la hotel, turistul va solicita receptiei hotelului sa il informeze cu exactitate asupra lor.
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice sunt diferite functie de sezonalitate
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat impreuna cu cazierul judiciar, necesare in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia Sara Travel nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Transport:
Informatii despre calatoria cu autocarul :
– Autocarele/ midiautocarele destinate excursiilor sunt dezinfectate zilnic, la bordul acestora se pune la dispozitia turistilor dezinfectanti pentru maini. Masinile au scaune rabatabile si cotiere, aer conditionat, instalatii audio-video si sunt omologate pentru transportul de persoane intern si international.
– Soferii autocarelor/midiautocarelor detin atestat de soferi profesionisti pentru transportul de persoane.
– Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare comunicat de agentiei, cu 15- 20 minute inainte de ora plecarii. Locurile in autocar au fost repartizate la momentul platrii avansului, turistii avand obligatia sa ocupe doar loculindicat de ghid si inscris in diagrama excursiei.
– Masurile de igiena a mainilor si a incaltamintei sunt o prioritate si ne vom ingriji de acest aspect in permanenta pe toata durata excursiei
– In autocar nu este permis consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
– Buzunarul-plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti.
– Obiectele voluminoase si grele precum sticlele, se aseaza in bagajule de mana care va fi pastrat pentru o calatorie sigura si placuta, in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
– Cu noi sunteti in siguranta: Transportatorul agreat de Sara Travel indeplineste conditiile legale pentru transport intern si international.

Bine de stiut:
– La Obiectivele turistice unde se necesita ghid, acesta va fi platit odata cu biletul de intrare.
– Preturile biletelor de intrare la obiectivele turistice si a altor activitati de inchiriere a altor mijloace de transport cum sunt Jeep-urile, barcile si altele, sunt diferite functie de sezonalitate, agentia nu incaseaza si nu vinde bilete de intrare la obiectivele turistice. Agentia Sara Travel informeaza turistii cu privire la costurile aproximative ale biletelor de intrare.
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si odata cu inscrierea in excursie, va exprimati acordul in ceea ce priveste legea de prelucrare a datelor cu caracter personal (GDPR).
– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, de a o reprograma, sau de a oferi posibilitatea inscrierii la un program similar.
– Daca se alege efectuarea platii- partial sau integral- indiferent de suma, prin intermediul bancar, acest lucru reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de calatorie (disponibil pe siteul www.excursiireusite.ro).
– Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.
– Fotografiile cat si descrierile locatiilor, a structurilor de cazare, afisate pe pagina de web a agentiei, au caracter strict informativ, fiind preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Fotografiile au caracter stic de informarsi nu pot fi considerate parte contractuala, acestea reprezinta interesul agentiei de a oferi informatii diversificate despre excursie.
– Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Eventuale evolutii de tarife:
– Preturile agreate mentionate in oferta de excursie pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
– Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb valutar, cresteri ale pretului petrolului, etc. – Daca tariful final de vanzare depaseste o crestere mai mare de 8%, turistul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
– Reducerile de tarife se pot face in cazul unor promotii primite de la partenerii externi sau agentia de turism decide aceste reduceri. Reducerile sunt limitate, valabile pe un termen stabilit si pentru un anumit numar de locuri. – Reducerea/ promotia poate inceta fara obligatia din partea agentiei de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare in promotia respectiva.
– In acelasi timp agentia de turism nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, fata de turistii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un tarif mai mare. Chiar in cazul avansurilor achitate, plata finala se efectueaza conform tarifului inscris la intocmirea contractului de calatorie, respectiv la achitarea avansului.

Servicii ghid / coordonator de grup:
1. Agentia Sara Travel asigura ghid coordonator de grup pe perioada circuitului/ excursiei, vorbitor de limba romana.
2. Ghidul urmareste ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista neconcordante fata de programul excursiei, ghidul depune toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
3. In tururile de oras incluse in program/ obiective turistice vizitate, se folosesc ghizi locali vorbitori de limba engleza. Ghizii locali isi termina serviciile odata cu terminarea programului de vizitare a orasului / obiectivului turistic.
4. Ghidul coordonator de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Protectia datelor cu caracter personal:
Prelucrarea datelor cu caracter personal ale turistilor sunt solicitate de furnizorii de servicii ( transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc ), Agentia de Turism colecteaza si transmite mai departe pentru buna functionare si finalizarea rezervarilor si a serviciilor turistice.

Acte necesare : Pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Agentia Sara Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate seria IF-i nr 3155.

NOTA: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

Rezervari : 0766.409.186 / 0721.134.320; office@saratravel.ro / 021.450.90.26.

Cappadocia 2022 – pe Drumul Matasii. 21-28 martie 2022